• Huvudsponsorer

Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan

Fyra svenska lag på slutspelsplats efter halva gruppspelet

7 september 2019 09:00
CHL

Halva gruppspelet är avgjort och fyra av fem svenska lag ligger på slutspelsplats. Frölunda är för tillfället det enda laget utanför topp-2 i sin grupp, och i dag möter de gruppettan Mountfield. Här är helgens CHL-matcher för de svenska lagen.


Banska Bystrica-Färjestad

Färjestad inledde med två raka vinster, men tidigare den här veckan förlorade de mot Ambri-Piotta. Därmed ligger FBK tvåa i sin grupp, en poäng bakom tyska EHC München.

Banska Bystrica är sist i gruppen på sina två poäng. När lagen möttes i premiären vann Färjestad med 6-1.

Mountfield-Frölunda

Frölunda hade en tuff första vecka av CHL då det blev två förluster, varav en kom mot kvällens motståndare Mountfield. I torsdags tog göteborgarna en viktig seger mot Graz99ers.

Frölunda är nu trea i sin grupp, där det är tajt i toppen. Mountfield har sex poäng, Cardiff fem poäng och Frölunda står på fyra poäng.

Grenoble-Skellefteå

Skellefteå jagar revansch på Grenoble. När lagen möttes i Skellefteå förra veckan var det fransmännen som knep tre poäng.

De tre poängen mot Skellefteå är de enda Grenoble har tagit så här långt. Den gruppen toppas i stället av finska Kärpät (sju poäng). Skellefteå och Bern står båda på fyra poäng, men västerbottningarna är för tillfället tvåa, tack vare bättre målskillnad.

Bili Tygri Liberec-Luleå

Luleå kommer till Tjeckien med en övertidsseger mot Augsburger i bagaget och den vinsten gjorde norrbottningarna till ny gruppetta.

Luleå har sex poäng, medan söndagens motståndare Liberec står på tre poäng, efter att ha vunnit en match och förlorat två. När lagen möttes förra veckan vann Luleå med 4-1.

Djurgården-GKS Tychy

Precis som Färjestad inledde Djurgården CHL med två raka segrar, men i fredags kom första nederlaget då Vienna Capitals besegrade Djurgården med 6-3.

I och med förlusten är Djurgården tvåa i gruppen. De är två poäng bakom ettan Adler Mannheim. Polska GKS Tychy, Djurgårdens motståndare på söndag, är sist i gruppen, med en poäng efter tre omgångar.