Derbyseger för Leksand – medan Växjö förlorade

10 augusti 2022 09:00
Försäsong

Leksand och Växjö spelade i går sina första träningsmatcher inför säsongen 2022/23. Leksand besegrade dalakonkurrenten Mora medan Växjö fick se sig besegrat av Kristianstad.


Mora-Leksand 1-3

I mitten av juli blev John Quenneville klar för Leksand. Förra säsongen gjorde han 20 mål i den schweiziska ligan och i första matchen för sin nya klubb öppnade kanadensaren målskyttet. Quenneville gav Leksand ledningen inför 3 326 åskådare. En publiksiffra som imponerade på dalalagets nyförvärv.

– Det var fantastiskt. Jag kunde inte fatta att det skulle vara så mycket folk. Jag kunde inte tro det eftersom det är en försäsongsmatch. Jag blev överraskad att det kom så mycket folk, säger Quenneville till Falu-Kuriren.

Mora kvitterade i den andra perioden, men det var ändå gästerna som drog det längsta strået. Oskar Lang satte matchavgörande 2-1 och Emil Heineman avslutade med att sätta 3-1.

Här kan ni höra en intervju med Marcus Karlberg på Leksands hemsida.

Kristianstad-Växjö 4-2

Växjö inledde försäsongen med en bortamatch mot Krisitianstad, men Lakers nye tränare Jörgen Jönsson fick inte den start han hoppats på. Det var nämligen Kristianstad som gick segrande ur matchen med 4-2. Hemmalaget tog ledningen i den andra perioden, men Lakers fick in en kvittering genom Hugo Gustafsson. Därefter gjorde Kristianstad tre raka mål innan Manuel Ågren kunde sätta ett tröstmål i slutet av matchen.

– Det var väldigt hög fart genom hela matchen, men inte så organiserat. Inte så välspelat, men det var första matchen. Vi kan bara bli bättre, säger Manuel Ågren till Växjös hemsida.