Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

16 december 2019 10:00
Veckans nyheter

14 SHL-matcher att se framemot den här veckan, men innan vi blickar framåt ska vi som vanligt sammanfatta det hetaste som hänt den gångna veckan. Eftersom det var landslagsuppehåll spelades det inga matcher, men det finns ändå en hel del att rapportera om.


Linköping förlänger med finländaren

Jarno Kärki, 25, inledde säsongen i Färjestad och gick sedan till Linköping i slutet av oktober. Där har han gjort sex poäng på elva matcher och i början av förra veckan belönades han med ett nytt kontrakt. Kärki har skrivit på ett avtal som sträcker sig över kommande säsong.

...men trotjänaren blir inte kvar i LHC

Sebastian Karlsson, 33, är inne på sin elfte säsong i Linköping och det här blir också hans sista. Det har han bekräftat för Corren.

– Klart att det är ledsamt, men jag ska se till att avsluta starkt, säger Karlsson till tidningen.

Tre SHL-lag i CHL-semifinal

Luleå, Frölunda och Djurgården spelade CHL-kvartsfinal i veckan och alla tre tog sig vidare till semifinal. Där ställs Luleå och Frölunda mot varandra medan Djurgården möter tjeckisa Mountfield.

Skellefteå lånar från Piteå

I morgon möter Skellefteå Luleå och inför den matchen har västerbottningarna förstärkt truppen med Magnus Isaksson, 32, från Piteå. 32-åringen har anslutit på ett kortidslån som sträcker sig över sex matcher. Isaksson har tidigare bland annat spelat i både Luleå och Björklöven.

Sandberg stannar i HV71

Christian Sandberg kom till HV71 från allsvenska AIK inför den här säsongen och centern har imponerat i sin nya klubb. Så pass mycket att han skrivit på ett nytt kontrakt. Sandbergs nya avtal sträcker sig över nästa säsong.

Unge backen förlänger med Malmö

Linus Cronholm, 19, har den här säsongen spelat fyra SHL-matcher med Malmö och övrig tid har han varit utlånad till allsvenska Karlskrona. Nu står det klart att 19-åringen, som är draftad av Buffalo Sabres, blir kvar i Redhawks även nästa säsong.

Fälth avslutar elitkarriären

Elias Fälth, 38, har bestämt sig för att avsluta elitkarriären. Den spelskicklige backen har under karriären noterats för 150 SHL poäng på 379 matcher. Han vann SM-guld med Frölunda 2016 och tre år tidigare var han med i det svenska lag som tog VM-guld. I SHL-sammanhang har han representerat Luleå, HV71, Frölunda och Brynäs. Fälth spelar numera med Munkedals BK i Alltrean.