• Huvudsponsorer

12 dagar kvar

4 september 2017 08:00
Nedräkning

När vi står med tolv dagar kvar till premiären vänder vi blickarna mot tidernas främsta slutspelsmålvakt - en SHL-profil som målat Jönköping i guld.


Stefan Livs framgångsrika karriär innehöll många hjälteartade prestationer mellan stolparna. Under tio A-lagssäsonger representerade Jönköpingssonen sitt HV71, en klubb som Liv kom att bli för evigt populär i. Och med sin säregna målvaktsstil och sitt storspel var det inte konstigt att även den övriga SHL-pubiken fastnade för sprattelgubben från Vätterns södra strand.

Allra mest trivdes Stefan Liv när insatserna var som högst. Målvakten hade en enastående förmåga att kliva fram när det gällde som mest, inte minst i slutspelssammanhang. För när serien tog slut och HV71 gick in i utslagsomgångarna höjde Liv sitt spel ytterligare.

Dagens siffra tolv går också att koppla samman med målvaktens vana att leverera under press. Under sina tio SHL-säsonger fick Stefan uppleva åtta SM-slutspel med 99 matcher. Vid tolv av dessa visade han sig vara fullständigt omöjlig att forcera för motståndarna.

Som allra bäst var målvakten våren 2004, då Stefan bar HV71 till guld genom att hålla nollan vid samtliga fyra finalvinster. Totalt blev det tre SM-guld och med karriärens tolv slutspelsnollor har han än idag rekordet i SHL. När den nya säsongen startar om tolv dagar är det just HV71-ikonen Stefan Livs notering som seriens målvakter har att drömma om.