• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

SHL och ishockeyförbundet gör en gemensam anmälan till disciplinnämnden

30 oktober 2019 20:52

Tisdagens match mellan Djurgårdens IF och Rögle BK resulterade i några diskuterade sekvenser. En av situationerna anmäldes till disciplinnämnden där Jesper Petterson senare stängdes av i två matcher för skallning. Situationen mellan Djurgårdens Marcus Högström och Rögles Dennis Everberg anmäldes dock inte omgående då situationsrummet ej ansåg att det fanns tillräckligt stöd för anmälan i regelverket. Nu väljer SHL, i samråd med Svenska ishockeyförbundet, att driva frågan vidare genom att göra en gemensam anmälan till disciplinnämnden för att söka praxis gällande situationen.


– Domarkåren och situationsrummet kan endast utgå från regelverket och göra bedömningar utifrån det. Gårdagens situation visar på tolkningssvårighet i regelverket och det behöver vi se över. Därför gör vi nu en gemensam anmälan med ishockeyförbundet för att kunna se över tolkningarna och skapa praxis i frågan, säger SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink.

Thorsbrink fortsätter;

– Gällande slagsmålsituationer tar regelverket upp en rad kriterier till att en situation kan anmälas vidare till disciplinnämnden. I situationen från igår tar regelverket till exempel inte upp sekvenser där en spelare håller i samt utdelar slag mot huvudet där en annan spelare saknar hjälm. Därför väljer vi nu att pröva frågan tillsammans med ishockeyförbundet för att få tydligare tolkning i regelverket framöver, avslutar Thorsbrink.

Läs mer om disciplinnämnden och situationsrummet.