• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt

SHL och ishockeyförbundet gör en gemensam anmälan till disciplinnämnden

30 oktober 2019 20:52

Tisdagens match mellan Djurgårdens IF och Rögle BK resulterade i några diskuterade sekvenser. En av situationerna anmäldes till disciplinnämnden där Jesper Petterson senare stängdes av i två matcher för skallning. Situationen mellan Djurgårdens Marcus Högström och Rögles Dennis Everberg anmäldes dock inte omgående då situationsrummet ej ansåg att det fanns tillräckligt stöd för anmälan i regelverket. Nu väljer SHL, i samråd med Svenska ishockeyförbundet, att driva frågan vidare genom att göra en gemensam anmälan till disciplinnämnden för att söka praxis gällande situationen.


– Domarkåren och situationsrummet kan endast utgå från regelverket och göra bedömningar utifrån det. Gårdagens situation visar på tolkningssvårighet i regelverket och det behöver vi se över. Därför gör vi nu en gemensam anmälan med ishockeyförbundet för att kunna se över tolkningarna och skapa praxis i frågan, säger SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink.

Thorsbrink fortsätter;

– Gällande slagsmålsituationer tar regelverket upp en rad kriterier till att en situation kan anmälas vidare till disciplinnämnden. I situationen från igår tar regelverket till exempel inte upp sekvenser där en spelare håller i samt utdelar slag mot huvudet där en annan spelare saknar hjälm. Därför väljer vi nu att pröva frågan tillsammans med ishockeyförbundet för att få tydligare tolkning i regelverket framöver, avslutar Thorsbrink.

Läs mer om disciplinnämnden och situationsrummet.