Fem saker att ha i kikaren inför final fyra

8 maj 2021 11:30

Rögle vann senast och reducerade matchserien som Växjö fortfarande leder med 2-1. Nu blickar vi framåt mot match fyra. 15:15 släpps pucken i Ängelholm och här hittar du fem saker att hålla ögonen på i idag.


Tekningarna
Vi följer upp tekningssiffrorna som varit en punkt i de tidigare spaningarna. Växjö hade i de två första matcherna ett klart övertag, men i den tredje var det Rögle som vann flest, 37 mot 25. Hemmaplan spelar förstås en roll i det hela, och vi får se om trenden håller i sig?

Känslorna
I de två första matcherna var det disciplinerat och lagen ville inte dra på sig några onödiga utvisningar. Nu börjar känslorna svalla lite. I senaste matchen delades hela tio tvåminutare ut och man kan skönja en del irritationer efter att lagen stångats mot varandra ett tag.

Hemmaplans betydelse?
I finalserien har vi sett tre raka segrar till det lag som haft hemmaplan. De fyra gånger som lagen möttes i SHL under säsongen slutade samtliga med hemmasegrar. Kommer det att hålla i sig eller får vi se ett trendbrott idag?

Heta spelare i Rögle
Moritz Seider och Eric Gelinas får ofta rubriker, men mest speltid i laget i finalmatch tre hade #7 Erlend Lesund. Norrmannen spelar med ett stort självförtroende och kompletterar sitt fysiska spel med fin skridskoåkning och bra passningar.

Förstakedjan med #72 Daniel Zaar, #15 Simon Ryfors och #18 Dennis Everberg kom loss ordentligt i senaste matchen. Så där kan det vara värt att hålla ett extra öga.

Heta spelare i Växjö
Det är fortsatt tredjekedjan med #81 Fredrik Karlström, #18 Marcus Sylvegård och #29 Pontus Holmberg som ser allra vassast ut. De hamnar i målprotokollet hela tiden och skapar oreda i Rögleförsvaret.

Backen #2 Christian Folin är en stabil pjäs med 244 NHL-matcher i bagaget som lagkamraterna kan luta sig mot. Han är inte spelaren som öser in poäng, men i slutspelsmatcher är han viktig med sitt tuffa och resoluta spel.

Nedsläpp 15.15 - se matchen på C More och följ vår liverapportering här på SHL.se.