SHL Awards - finalister Årets MVP

24 april 2022 16:15
SHL Awards

Vid SHL Awards kommer de främsta individuella prestationerna att lyftas fram och prisas. Här finner du juryns tre finalister till Årets MVP.


Max Veronneau, Leksands IF

SHL:s skyttekung den gångna säsongen. Max Veronnau noterades för 34 fullträffar, vilket är den bästa noteringen i SHL sedan Mattias Weinhandl smällde in 35 mål säsongen 2007/08. Leksand gjorde 148 mål under säsongen (sjunde bäst i SHL) och av dessa stod Veronneau alltså för 23 procent.

Ryan Lasch, Frölunda HC

Ryan Lasch fortsätter att producera i SHL. Amerikanen gjorde sin poängmässigt bästa säsong i karriären – 66 poäng, och med det vann han SHL:s poängliga för tredje gången. Ett bevis på hans offensiva betydelse för Frölunda är att Lasch var på isen vid 39 av Frölundas 41 powerplaymål, varav poängkungen var direkt inblandad i 35.

Linus Omark, Luleå Hockey

De senaste åren har han öst in poäng i både KHL och Schweiz. Nu har svenska hockeyfans på nära håll fått se vilken otroligt skicklig spelare Linus Omark är. Ju längre säsongen har gått desto bättre har Omark blivit. Han slutade trea i SHL:s poängliga (58 poäng) och var direkt inblandad i 36 procent av Luleås mål i grundserien.