• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

SHL och BAUHAUS förlänger avtalet med ytterligare tre år

2 juli 2020 10:00
Partner

BAUHAUS har varit huvudsponsor till SHL sedan 2018 och med ett år kvar på avtalet har SHL och BAUHAUS kommit överens om att förlänga samarbetet ytterligare tre år.


– Det är oerhört glädjande att BAUHAUS vill fortsätta samarbeta med SHL, särskilt i dessa utmanande tider, säger SHL:s vd Michael Marchal.

SHL är Sveriges högsta ishockeyliga för herrar i Sverige med 14 klubbar spridda över hela landet – från Luleå i norr till Malmö i söder. Det är den liga med högst bevakning, både medialt och sett till publikmängd. Förra säsongen besökte nästan 2,2 miljoner åskådare matcherna och intresset för svensk elithockey är enormt. Trots att säsongen 2019/2020 avslutades i förtid på grund av Coronapandemin och den sista omgången spelades inför tomma läktare slog säsongen 2019/20 rekord gällande det totala antalet besökare under grundserien och även publiksnittet fortsätter att stiga. SHL:s vd Michael Marchal är väldigt positivt till det fortsatta samarbetet.

– När vi inledde samarbetet var det för att BAUHAUS är en aktiv partner som passar oss och vår publik vilket verkligen har stämt i allt vi gjort tillsammans. Att de nu vill fortsätta ytterligare tre år, speciellt i dessa utmanande tider, visar på deras genuina ambition att bygga svensk idrott och SHL och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete, säger Michael Marchal, vd för SHL.

– Från BAUHAUS sida känns det extra viktigt att visa på ett långsiktigt stöd till SHL nu när många idrottsföreningar har det tufft med intäkter från både evenemang och sponsorer, säger Johan Saxne marknadsdirektör på BAUHAUS.

BAUHAUS är en av Europas ledande byggvaruhuskedjor och har 270 varuhus i 18 länder (Österrike, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Ungern, Island, Norge, Slovenien, Bulgarien, Spanien, Sverige, Schweiz och Turkiet, Luxemburg, Slovakien). BAUHAUS etablerades i Sverige 1997 och är idag marknadsledande inom byggvaruhandeln med sina 17 varuhus på den svenska marknaden. BAUHAUS har sitt huvudsäte i Mannheim, Tyskland, där företagets första byggvaruhus invigdes år 1960.

Det nya avtalet är på ytterligare tre år efter säsongen 2020/2021 och sträcker sig till 2024.