• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

CHL planerar att starta säsongen den 6 oktober

28 april 2020 10:40

På grund av den pågående coronapandemin och osäkerheten kring professionella idrottstävlingar i Europa har CHL-styrelsen beslutat att skjuta upp CHL-säsongens start med en månad till början av oktober. Beslutet påverkar spelformatet, vilket innebär att CHL kommer att vara en enda knock-out tävling den här säsongen.


Starten av CHL-säsongen 2020/2021 har skjutits upp till den 6 oktober (tidigare startdatum var den 3 september). Detta har beslutats av CHL-styrelsen.

– Champions Hockey League är en europeisk tävling med 13 inblandade länder, vilket innebär att vi är beroende av de beslut och förordningar som har ställts av 13 olika regeringar, säger CHL: s president Peter Zahner.

– Våra deltagande lag måste kunna resa, och vårt mål är att matcher bara spelas med åskådare på arenorna. Av den anledningen, och på grund av den höga graden av osäkerhet på hela kontinenten, har vi beslutat att vara proaktiva och inte ta risken att kräva brådskande förändringar nära det ursprungliga startdatumet, tillade Zahner.

Utslagsrundor direkt

Säsongens början planeras nu på det datum som tidigare var tänkt som matchdag fem. Detta innebär att säsongen har förkortats med fyra matchdagar, vilket gör att en förändring krävs i spelformatet för säsongen 2020/21.

– Vi har granskat många olika alternativa scenarier under de senaste veckorna och kom till slutsatsen att en enda knock-out-tävling är den mest enkla och rättvisa lösningen vi kan erbjuda, säger Zahner.

De 32 lagen kommer att paras ihop till 16 möten som sker hemma/borta och där segraren går vidare till nästa runda. Spelet fortsätter sedan med utslagsmöten fram till kulmen av CHL-säsongen - finalen den 9 februari 2021 som spelas i ett enkelmöte.

– Vi förstår att denna formatändring är oväntad men speciella tider kräver speciella åtgärder. Det är vårt mål att göra planeringen för de deltagande klubbarna så enkel som möjligt, eftersom alla för närvarande står inför utmaningar. CHL-styrelsen är övertygad om att ett proaktivt beslut hjälper klubbarna och CHL-kontoret att bättre planera och förbereda sig för en framgångsrik säsong, säger CHL-presidenten.

De svenska lagen

Från SHL kommer såklart Frölunda att delta i turneringen i kraft av regerande CHL-mästare.

Luleå vann SHL 2019/2020 och är kvalificerade vilket även gäller för tvåan, trean och fyran i SHL-tabellen, Färjestad, Rögle och Skellefteå.

CHL:s hemsida hittar du alla kvalificerade lag från alla deltagande länder.