• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

17 februari 2020 10:00
Veckans nyheter

Transferfönstret stängdes i helgen och det var många lag som valde att förstärka i sista stund. Här går vi igenom de senaste nyheterna i lagen samt kollar in godbitarna från den gångna veckans SHL-matcher.


HV71 värvar från KHK

Backen Daniel Norbe, 24, är HV71:s senaste värvning. 24-åringen, som är fostrats i Växjö Lakers, kommer från en säsong med 30 poäng på 46 matcher med Karlskrona. Norbe spelade i HV71:s J20-lag säsongen 2014/15 och noterades då för en SHL-match. Kontraktet gäller för resten av den här säsongen.

Dubbelvärvning av Skellefteå

Skellefteå har i veckan gjort klart med två nya spelare. Det handlar om forwarden Toni Kallela, 27, som närmast kommer från finska Sport, samt amerikanen Darren Nowick, som gjort 63 poäng på de två senaste säsongerna i allsvenska Västervik. Båda har skrivit på för resterande del av den här säsongen.

Finländare till Örebro

Örebro har imponerat den här säsongen och nu har närkingarna förstärkt laget ytterligare. Den finska backen Robin Salo, 21, som den här säsongen spelat två landskamper, har skrivit på för klubben. Salo kommer från finska SaiPa där han den här säsongen noterats för 21 poäng på 46 matcher. Kontraktet gäller även över nästa säsong.

Lämnar Brynäs för Växjö

Niclas Lundgren byter klubb. Den 30-årige backen lämnar Brynäs efter drygt ett och ett halvt år i klubben. I stället har han skrivit på för Växjö. En klubb han representerade mellan 2012 och 2016. Han var med i guldlaget 2015. Kontraktet gäller för resten av den här säsongen.

Två forwards till Färjestad

Färjestad har precis som Skellefteå plockat in två nya spelare i veckan, och även FBK har hämtat sina nya spelare från den finska ligan. Aleksi Mustonen och Emil Forslund har anslutit, närmast kommer de från Pelicans respektive SaiPa. Forwarden Forslund tillhör Brynäs och har lånats ut till SaiPa i fyra matcher, men nu står det klart att Färjestad hyr honom säsongen ut. 24-årige Mustonen har spelat hela sin karriär i Finland och hans bästa poängnotering är från förra säsongen – 36 poäng på 50 matcher. Kontraktet med FBK är för resten av säsongen.

...men Ryno lämnar klubben

Johan Ryno har den senaste tiden inte fått den roll som varken han eller Färjestad hade hoppats på. Nu står det klart att parterna går skilda vägar efter 4,5 säsong tillsammans. Den spelskicklige centern har skrivit på för shcweiziska Lugano.

Kanadensare återvänder till Sverige

Forwarden Matt Carey är tillbaka i SHL. Den 27-årige kanadensaren spelade förra säsongen i både Karlskrona och Rögle. Säsongen dessförinnan gjorde han tolv poäng i Leksand. Och det är just till Leksand han nu återvänder. Kontraktet gäller resten av den här säsongen.

Mustonen förlänger med Frölunda

Joel Mustonen kom till Frölunda under hösten 2017 och under sin tid i klubben har 27-åringen vunnit ett SM-guld samt två CHL-titlar. Nu hoppas Mustonen, som representerat det finska landslaget den här säsongen, på fler titlar i Frölunda. Mustonens nya avtal sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Veckans...

...dragningar: Jesper Frödén, Skellefteå. Frödén valde att göra det på egen hand mot Örebro – och det gjorde han rätt i.

...spelvändning: Malmö. Det hann inte gå många sekunder från att Dick Axelsson var fri till att Johan Olofsson hade gjort mål för Malmö.

...lag: Rögle och Skellefteå. SHL Pride Weeks stora vinnare var Rögle och Skellefteå som båda vann samtliga tre matcher.

...bollkänsla: Michael Haga, Djurgården. Först en nedtagning med bredsidan och sedan en lobb över Alsenfelt. Vilket mål!

...poängkung: Kodie Curran, Rögle. Kanandensaren fortsätter ösa in poäng. På veckans tre matcher gjorde ligans poängbäste back fem poäng (1+4).

...hårdare: Jesper Williamsson, HV71. HV-backen fick kalasträff mot LHC. Ett mål som betydde 1-2-reducering.

...hyllning: Kristian Näkyvä, Örebro. Örebrobacken har opererats av testikelcancer och finländaren hyllades i Behrn Arena inför matchen mot Skellefteå.

...vurpa: Patrik Sjöberg. Han glömde ta av sig skridskoskydden och kunde inte annat än att skratta åt det.

...mål ur ingen vinkel: Dominik Bokk, Rögle. Imponerande att träffa krysset ur den där vinkeln.

...tunnel: Broc Little, Linköping. Little är som vanligt kylig när han får läget.

...kostym: Malmötränarna. SHL Pride Week i veckan och det firade Malmötränarna med att klä upp sig.