• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan

David Petrasek slutar med ishockey

17 mars 2016 17:00

I en intervju med SHL.se berättar backlegendaren David Petrasek att han slutar med ishockey. Petrasek är spelaren som gjort flest matcher genom tiderna i SHL och nu är det restaurangbranschen som gäller för 40-åringen.


David Petrasek har totalt 20 SHL-säsonger bakom sig för HV71 och Malmö Redhawks. Han spelade i HV71 till i fjol, fick inget nytt kontrakt med klubben och har fram tills i vintras letat efter en ny klubb.

– Jag har öppnat en restaurang som varit öppen sedan i augusti. Men jag sökte ju jobb som hockeyspelare hela hösten och delar av vinter, men utan framgång. Jag har faktiskt tagit beslut för några veckor sedan att jag lägger ner hockeyn och satsar på restaurangen. Nu är det praktik, kök och långa dagar med att laga mat som gäller för mig. Det är jättekul och det finns en hel del att lära när man börjar från början med något, berättar David Petrasek.

David Petrasek är den back som gjort flest matcher i Elitserien/SHL med 887 grundseriematcher och 1018 matcher med slutspel inkluderat. Han har också tre SM-guld och ett VM-silver på sin meritlista.

Följer du SHL mycket från sidan av nu?

– Jag har ju spelat på seniornivå i 20 år och det är självklart ett av mina största intressen i livet, även om jag slutat spela själv.

Har du några tränarambitioner nu när du valt att lägga skridskorna på hyllan?

– Nej, inte som det känns nu, men man vet aldig vad som händer längre fram. Just nu är det fullt fokus på restaurangen och min sons fotbollslag som jag tränar. Det är roligt och inspirerande också att se dem utvecklas, avslutar han.