• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Idag 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar

Månadens spelare i december – Aaron Palushaj

13 januari 2018 11:00
Utmärkelse

Brynäs forward Aaron Palushaj blir den fjärde spelaren som får motta priset Månadens Spelare i SHL 2017/2018. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under föregående månad.


Han kom ny till Brynäs inför säsongen. Aaron Palushaj gjorde mål direkt i debuten, följde upp med några matcher till med poäng, men fick sedan jobba kopiöst för både egna poäng och poäng för laget.

I takt med att produktionen har lyfts från Brynässtjärnan har laget klättrat i tabellen och under december månad visade amerikanen att han var bäst i hela SHL. På åtta matcher gjorde han tolv poäng (4 mål, 8 assist) och var ett ständigt hot för motståndarna.

– En stor anledning att Brynäs har höjt sig är Aaron Palushaj. Han är framförallt en dominant faktor i det offensiva spelet. Är dock mer delaktig över hela banan och har precis som hela laget tagit stora kliv. Palushaj är nu den stjärna han värvades för att vara och en poänggörare av rang, säger Sanny Lindström, en av jurymedlemmarna.

– Aaron har en fantastisk period bakom sig där han varit en stor anledning till att Brynäs startat en positiv resa i tabellen. Mest imponerad är jag över hans poängsnitt i spel fem mot fem som ligger på en poäng per match senaste 15 omgångarna, säger Tomas Ros, Aftonbladet, även han en del av juryn.

Om priset

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.

Scandic delar ut en prischeck till spelaren till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.