Tre anmälningar till disciplinnämnden

30 oktober 2015 10:22

I samband med gårdagens SHL-matcher har situationsrummet granskat några händelser och anmält tre spelare till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd. De anmälda är Linköpings Nick Sörensen, HV71:s Chris Campoli och Luleås Jacob Lagacé.


### Nick Sörensen - Checking to the head

Efter en kollision på egen blålinje i matchen Linköping-Djurgården så reser sig Sörensen och åker utan klubba efter Djurgårdsspelaren och hoppar enligt anmälan in en tackling med båda händerna upp mot huvudet. Sörensen anmäls för Checking to the head, regel 124.

### Chris Campoli - Checking to the head

I matchen HV71-Frölunda åker Campoli enligt anmälan ner mot kortsargen där Frölundaspelaren befinner sig med pucken. Därefter reser Campoli klubban mellan händerna och trycker till Frölundaspelaren med höger hand i huvudet. Campoli anmäls för Checking to the head, regel 124.

### Jacob Lagacé - Diving

Knappt tio minuter in i den tredje perioden i matchen Karlskrona-Luleå faller Jacob Lagacé efter en närkontakt med en motståndare i höjd med blålinjen. Lagacé anses förstärka situationen för att skapa en utvisning för motståndarlaget. Lagacé anmäls för Diving, regel 138.