• Huvudsponsorer

Rasmussen tillbaka i Växjö

13 februari 2018 19:45
Nyförvärv

Serieledande Växjö fortsätter att förstärka sitt manskap. På tisdagskvällen blev det klart att Dennis Rasmussen återvänder till klubben han lämnade efter säsongen 2013/2014.


Serieledande Växjö Lakers presenterade på tisdagskvällen ännu ett nytillskott på forwardssidan. Efter Andy Mieles ankomst från Malmö står det nu klart att även Dennis Rasmussen ansluter till laget han tillhörde mellan 2011 och 2014.

Centern, ursprungligen från Västerås, lämnade för spel i Chicago Blackhawks organisation och gjorde totalt 139 matcher i NHL och 115 matcher i AHL. Närmast kommer han från en säsong i Anaheim Ducks och dess farmarlag San Diego Gulls där det totalt blev ett 40-tal framträdanden och 14 poäng.

– När Dennis kommer tillbaka till oss kommer han tillbaka som en byggsten i ett lag som är betydligt mer etablerat i serien än det laget han lämnade 2014. Även Dennis är en mer rutinerad spelare med många NHL-matcher i bagaget. Vi hoppas att Dennis kommer bidra med sina styrkor som är hans stabila och solida spel samt hans förmåga att påverka de flesta aspekter på isen. Han är en stark tekare, en klassisk center som kan göra det defensiva jobbet men också med en offensiv edge, kommenterade Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Även Rasmussen själv ser fram emot att åter representera Växjö. – Jag ser otroligt mycket fram emot att komma tillbaka till klubben och få ta på mig Växjö-tröjan igen! Jag känner mig stolt över att få spela inför Sveriges bästa fans igen och jag är redo att ge allt.

27-åringens kontrakt gäller för resten av säsongen.