• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Idag 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec

Fortsatt positiv trend kring anmälningar för huvudtacklingar

16 mars 2018 10:00

Arbetet med spelarnas säkerhet på isen ger fortsatt bra effekt och arbetet med att få bort huvudtacklingar visar fortsatt en positiv trend. Jämfört med förra säsongen har anmälningar för huvudtacklingar minskat med 60 procent.


Enligt preliminära siffror är antalet anmälningar för Checking to the head nere på under 10 anmälningar efter grundserien. Det är en nedgång på ca 60 procent jämfört med föregående säsong. Jämfört med säsongen 2015/2016 är minskningen ännu större. Trenden är alltså fortsatt positiv.

– Det här är ett starkt kvitto på att spelare och ledare har tagit till sig budskapet, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin.

Totala antalet anmälningar minskar

Under seriespelet denna säsong kom det in 28 anmälningar till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd där mindre än hälften alltså var för Checking to the head. Jämfört med förgående säsong har det totala antalet anmälningar minskat kraftigt, totalt med 40%.

– Vi är nöjda med att vi ser en nedgång men kommer arbeta fortsatt aktivt på bred front med dessa frågor, fortsätter Johan Hemlin.