• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt

Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

9 december 2019 10:00
Veckans nyheter

Ett landslagsuppehåll stundar, vilket innebär att vi får vänta åtta dagar på nästa SHL-kväll, men förra veckan spelades det 13 matcher. Och som vanligt inleder vi måndagen med att blicka tillbaka på det hetaste som hänt den gångna veckan.


Elva SHL-spelare till Channel One Cup

Veckan inleddes med att förbundskapten Johan Garpenlöv plockade ut sin trupp till Channel One Cup som spelas 12-15 december. Med i truppen var det elva spelare från SHL.

Kaptenen förlänger

Leksand fortsätter att bygga för framtiden. Nyligen var det trotjänaren Jon Knuts som förlängde sitt kontrakt. Nu står det klart att även kaptenen Martin Karlsson, 28, stannar i dalalaget. Karlsson, som är inne på sin andra sejour i Leksand, har förlängt sitt avtal över säsongen 2022/23.

Forwarden stannar i Malmö

Lars Bryggman kom till Malmö på lån från Pantern säsongen 2016/17. Sedan dess har han blivit kvar i klubben och den här säsongen har han noterats för 13 poäng (4+9) på 24 matcher. Lars Bryggman skrev i veckan på ett nytt kontrakt som innebär att han stannar i Redhawks till 2023.

Veckans...

...ögon i nacken: Victor Ejdsell, Färjestad. Färjestadsforwarden visar prov på speluppfattning när han hittar Per Åslund framför mål.

...hyllning: Veli-Matti Ruisma, Luleå. Den finske kultspelaren fick en välförtjänt hyllning innan toppmatchen mot FBK.

...vändning: Skellefteå. Inom loppet av tio sekunder gick Skellefteå från 0-1 till 2-1 mot Leksand. Västerbottningarna vann till slut matchen med 3-2.

...räddning: Niklas Rubin, Frölunda. För att citera Niklas Wikegård: "Wohoooo".

...poängkung: Linus Johansson, Färjestad. FBK-kaptenen hade en minst sagt bra vecka där han på två matcher gjorde sex poäng (1+5).

...skott i krysset: Kodie Curran, Rögle: Kanadensaren fortsätter att ösa in poäng. När man ser sådana här prestationer förstår man varför han toppar backarnas poängliga och snittar mer än en poäng per match.

...frispelning: Daniel Gunnarsson, Leksand. Leksandsbackens passning till Martin Karlsson går inte att klaga på.

...lag: Färjestad. FBK var de enda laget som tog full pott den gånga veckan.

...soloåkning: Gustav Rydahl, Färjestad. Rydahl står för en imponerande prestation i toppmötet mot Luleå.

...snabbaste: Einar Emanuelsson, Luleå. Det går undan när Luleåforwarden sätter fart. Något HV-försvaret märkte av i torsdags.