• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans lineup från SHL.se!

22 oktober 2018 13:00
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalet - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Adam Reideborn, Djurgården (1)
Burväktaren inledde förra veckan med att vara fullständigt briljant när Djurgården vann med hela 5-0 borta mot Skellefteå. 26-åringen räddade samtliga 41 skott från västerbottningarna och höll med det säsongens första nolla. I lördagens möte med Färjestad var Reideborn återigen bra även om han fick släppa fyra puckar förbi sig.

Backar

Kodie Curran, Rögle (1)
Kanadensaren är hämtad till klubben för att göra poäng - det gjorde han i veckan. I övertidsförlusten mot Timrå på torsdagen stod han för två assist och i lördagens 3-1-seger mot samma motstånd kom första kassen i SHL. 28-åringen hade dessutom mest istid av samtliga Rögle-spelare vid båda veckans matcher.

Simon Bertilsson, Brynäs (1)
Brynäs backklippa har sina största kvaliteter i den egna zonen. Gävlelaget släppte in sex mål under veckan men Bertilsson fanns inte på isen vid något av dem och gick +2 i veckan. Den hårdföre backen hade dessutomm sex skott på mål, delade ut fem tacklingar och hade näst mest istid i Brynäs efter Ryan Gunderson.

Forwards

Anton Wedin, Timrå (2)
Timrås Anton Wedin är för andra gången uttagen i Veckans lineup. Detta efter att ha gjort poäng i Timrås båda matcher mot Rögle. Under torsdagen var han huvudrollsinnehavare med två mål och på lördagen gjorde han en assist och spelade närmare 21 minuter, mest av samtliga spelare i Timrå.

Jacob Josefson, Djurgården (2) Jacob Josefson är, precis som Anton Wedin, med på listan för andra gången. SHL:s poängligaledare är i sanslös form och kan inte sluta göra poäng. Centerstjärnan är nu uppe i 17 pinnar under säsongen och på två matcher förra veckan gjorde han ytterligare fem (1+4).

Joakim Nygård, Färjestad (1)
Snabbskrinnaren Joakim Nygård stod för ett mål och en assist samt sköt fyra skott på mål i 6-3-segern borta mot Örebro i torsdags. På lördagen höll han sin poängsvit vid liv med ett powerplay-mål. Han skickade dessutom fem skott på mål i segern och har totalt skjutit 33 skott på mål under säsongen, bara två spelare har fler.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.