Agenten: "Kyle Cumiskey har skrivit på för Anaheim"

18 juni 2013 14:55

MODO-backen Kyle Cumiskeys framtid har varit oviss ända sedan i våras. Nu står det klart att sejouren i Sverige endast blev ettårig. "Under de tre senaste månaderna har Kyle fått flera lukrativa erbjudanden från olika europeiska klubbar, inklusive från KHL, men han har nu skrivit på för Anaheim" säger kanadensarens agent Ross Gurney till SHL.se.


Den gångna säsongen mäktade den 26-årige MODO-backen Kyle Cumiskey med 32 poäng på 46 elitseriematcher samt med fem poäng på lika många SM-slutspelsmatcher.

Sedan MODO:s säsong tog slut har frågan varit om örnsköldsviksklubben lyckas behålla den spelskicklige backen eller inte. Svaret är alltså det senare.

– Han trivdes väldigt bra i MODO Hockey och att spela där var ett väldigt bra alternativ för honom under den förra säsongen. Men Kyle vill spela i NHL och han är tillräckligt bra för att göra det. Han kan ju alltid ändå hamna i AHL, men det är absolut inte syftet med att han nu har skrivit på för Anaheim, säger Cumiskeys agent Ross Gurney till SHL.se.