• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Frölunda vinner CHL – för fjärde gången

4 februari 2020 21:11
CHL

Frölunda är CHL-mästare – igen. För fjärde gången i turneringens sexåriga historia är det Frölunda som får fira, och de gör det efter att ha besegrat Mountfield med 3-1 i finalen. "Oerhört imponerande av Frölunda att vinna i år igen", säger SHL:s vice VD och sportchef Johan Hemlin.


Frölunda har tagit sin tredje titel på drygt ett år. Förra säsongen vann de både CHL och SHL. Nu kan göteborgarna återigen titulera sig CHL-mästare.

Detta efter att ha besegrat tjeckiska Mountfield i finalen, men det var hemmalaget som började bäst. Petr Koukal gav Mountfield ledningen, men som så många gånger tidigare i den här turneringen svarade Frölunda för en stark vändning. Simon Hjalmarsson satte kvitteringspucken efter 16 minuter och det var starten på en bra Frölundaperiod.

"Oerhört imponerande"

Max Friberg utökade till 2-1 efter 18.21 och bara en minut senare gjorde Johan Sundström 3-1. Mountfield hade en del lägen till reducering, men Frölundas målvakt Johan Mattsson räddade 16 skott och därmed blev det inga fler mål i matchen.

– Oerhört imponerande av Frölunda att vinna i år igen och det är också ett bevis för hur starkt SHL och den svenska ishockeyn står sig internationellt, säger SHL:s vice VD och sportchef Johan Hemlin.

Vunnit fyra av sex år

Frölundas facit i CHL är minst sagt imponerande. Turneringen startade säsongen 2014/15 och då förlorade Frölunda finalen mot Luleå. Därefter har Frölunda stått som mästare fyra gånger.