Veckans SHL - nyheterna från den gångna veckan

5 oktober 2020 10:30
Veckans nyheter

Vi har en händelserik vecka framför oss med 13 SHL-matcher på spelschemat, men innan vi tittar framåt ska vi som vanligt inleda måndagen med att blicka tillbaka. Här är nyheterna från den gångna veckan.


Brännström förlänger

Isac Brännström, 22, bytte HV71 till Luleå inför förra säsongen. Han har gjort bra ifrån sig i Norrbotten och nu har belöningen kommit. 22-åringen, som vann SM-guld med HV71 2017, har skrivit på för ytterligare två säsonger. De betyder att han stannar i Luleå över säsongen 2022/23.

– Han har ett spelsätt som passar vårt spelsystem där han jobbar hårt, åker mycket skridskor och har både spelskicklighet och tekniskt kunnande, säger Luleås GM Stefan "Skuggan" Nilsson till klubbens hemsidda.

Brännström snittade över 17 minuters istid per match förra säsongen och gjorde 18 poäng (9+9).

– Det känns jättebra att förlänga med Luleå Hockey. Förutom att vi har ett bra lag så trivs jag jättebra med både stan och laget så det känns helt rätt för min fortsatta utveckling som hockeyspelare

...även tränarduon stannar

Luleås GM Stefan "Skuggan" Nilsson har även gjort klart med ytterligare två kontraktsförlängningar - nämligen med de assisterande tränarna Henrik Stridh och Roger Kyrö.

– Vi är extremt glada att kunna jobba vidare med en önskad kontinuitet i vårt ledarteam. De har gjort och gör ett väldigt bra jobb tillsammans och vi har ett väl fungerande samarbete inom sporten som det skall bli kul att bygga vidare på, säger "Skuggan" till klubbens hemsida.

Sedan tidigare hade huvudtränaren Thomas Berglund kontrakt över säsongen 2022/23. Nu står det klart att även Stridh och Kyrö stannar till 2023.

– Redan från första stund tillsammans har vi haft en härlig kemi bland oss ledare, så det känns väldigt bra att vi kommer kunna fortsätta arbeta tillsammans, säger Kyrö.

Djurgården lånar in back

Djurgården förtärker backsidan. Bobby Nardella kommer på lån från Washington Capitals organisation över resten av säsongen.

– Bobby Nardella är en rörlig spelskicklig offensiv back. Bobby kommer att vara utlånad till oss från Washington Capitals under resterande del av denna säsong. Hans spelstil och styrkor som spelare påminner en hel del om Olle Alsing och vi ser att han kommer att hjälpa oss i vår fortsatta utvecklingsresa mot att bygga ett bra spel med puck under kontroll, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Förra säsongen spelade Nardella i Hershey Bears (AHL) och där gjorde han 31 poäng på 41 matcher.

Lånet av Bobby Nardella har blivit möjlig genom ett ekonomiskt bidrag från en extern finansiär skriver Djurgården på sin hemsida.

Backen avslutar karriären

Nils Andersson lägger skridskorna på hyllan, det bekräftar 28-åringen i en intervju med Sportbladet.

Den Björklövenfostrade backen debuterade i SHL med Växjö säsongen 2011/12. Totalt har han gjort 257 matcher i högstaligan. Hans poängbästa säsong var i Malmö 2014/15 då han gjorde 31 poäng.

Noterbart är att Andersson tre gånger har varit med och spelat upp sitt lag i SHL – Växjö 2011, Djurgården 2014 samt Malmö 2015.

Hult lämnar Leksand

Andreé Hult har bara varit ombytt i en match med Leksand den här säsongen och i söndags stod det klart att han och dalalaget går skilda vägar.

– Med tanke på den konkurrenssituationen vi har i laget, speciellt på vår centersida, så har vi tillsammans med Andreé kommit fram till att bästa lösningen för båda parter att avsluta hans kontrakt med Leksands IF, säger Leksands GM Thomas Johansson i ett uttalande.

Här är Sundhs nya klubb

Oskarshamn förstärker med en meriterad forward. Klubben har gjort klart med Oscar Sundh, som har över 700 SHL-matcher på meritlistan.

– I Oscar får vi en otroligt rutinerad kille som vet vad som krävs för att spela i SHL, säger Oskarshamns General Manager Thomas Fröberg till klubbens hemsida.

Sundh har vunnit två SM-guld och de fem senaste säsongerna har han spelat i HV71. Men nu blir det alltså en annan Smålandsklubb för Sundh, och kontraktet gäller för hela säsongen.

De lånas ut

Jesper Eliasson bytte från Växjö till Färjestad inför säsongen och redan från start var planen att han skulle lånas ut den här säsongen. Nu är det klart var flyttlasst går – och det blir EC Salzburg för den 20-årige målvakten.

– Att få komma till ett annat land och en annan liga kommer att ge mig bra erfarenhet inför framtiden. Jag ser fram emot ett häftigt äventyr, säger Eliasson till Färjestads hemsida.

Även Rögle väjer att låna ut en spelare. Det handlar om backen Jakob Bondesson, som ännu inte har spelat i SHL den här säsongen. 20-åringen lånas ut till Kristianstad och det gäller över onsdagens omgång.