• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov

Persson klar för Malmö Redhawks

9 november 2018 15:45
Nyförvärv

Han var klar för klubben redan i våras, men innan Carl Persson hann presenteras fick han chansen att skriva NHL-kontrakt med Nashville Predators. Nu står det dock klart att han återvänder hem till Sverige.


Förra säsongen spelade Kristianstadssonen med Karlskrona i SHL. På 52 matcher svarade 23-åringen för 24 poäng i form av 13 mål och 11 assist. I våras var han klar för Malmö, men innan han presenteras för klubben fick han möjlighet att skriva ett NHL-kontrakt med Nashville. Efter sex matcher i ECHL med Atlanta Gladiators går flyttlasset nu tillbaka hem till Sverige och SHL.

– Vi värvade "Calle" redan i våras och ville naturligtvis haft honom på plats här redan från säsongsstarten. Nu fick han prova på spel i Nordamerika och det blev inte riktigt som han hade tänkt sig - och vi är glada över att kunna få in honom i vårt trupp. Vi får in en spelare med bra storlek som både har bra fart och ett vasst skott. Han kommer både att spetsa och bredda vårt lag och på så sätt ökar också konkurrensen. Vi är säkra på att han kommer att sätta dit puckarna, det har han gjort i alla år, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Carl Perssons kontrakt sträcker sig över denna och nästa säsong. Forwarden är redan på plats i Malmö och säger såhär både om sin nya klubb och sig själv;

– Det känns väldigt skönt att vara på plats, det här är det bästa beslutet för mig just nu. Jag gillar det sätt som Redhawks spelar på, med mycket fart. Om jag ska beskriva mig själv som spelare så är jag skridskostark ytter, som gillar att ha puck och att utnyttja mitt skott samt att skapa ytor för mina medspelare.