• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep

Kristian Näkyvä ansluter till Örebro

6 april 2018 09:10
Nyförvärv

Örebro Hockey har börjat sitt lagbygge inför den kommande säsongen. Första pusselbiten är lagd och det handlar om backen Kristian Näkyvä som närmast kommer från spel med Linköping.


Kristian Näkyvä kommer närmast från spel i Linköping där han under säsongen stått för 26 poäng på 52 matcher. I SM-slutspelet stod Näkyvä för 4 mål och 1 assist på 7 matcher. De senaste säsongerna har den 27 årige backen representerat det finska landslaget och nu står det klart att Näkyvä har skrivit på för de två kommande säsongerna med Örebro Hockey.

– Det känns förstås otroligt kul att Kristian har valt att komma till oss. I Kristian får vi in en toppback som vi vet levererar på SHL-nivå. Med sitt spelsinne och sitt tunga skott kommer han hjälpa oss att vinna matcher, säger sportchefen Niklas Johansson till klubbens hemsida.

I skrivande stund befinner sig Näkyvä i Finland, där han tillsammans med Eero Kilpeläinen, Sakari Manninen och Jere Sallinen är uttagen i det finska landslaget.

– Jag har hört väldigt mycket positivt om Örebro som stad och Örebro Hockey som klubb. I Örebro känner jag att jag kan ta nästa steg och bli en bättre spelare. Jag är otroligt laddad att få starta en ny säsong i en ny miljö. Det ska dessutom bli väldigt kul att få spela tillsammans med min gode vän Jere Sallinen, säger Kristian Näkyvä.