• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep

Målvaktsparet klart för Rögle nästa säsong

13 april 2018 09:30

Rögles målvaktsbesättning till kommande säsong är spikat. Rögle meddelade under gårdagskvällen och fredagsmorgonen att Ville Kolppanen och Justin Pogge får fortsatt förtroende i klubben.


Under gårdagskvällen meddelade Rögle på sin hemsida att Ville Kolppanen förlänger sitt kontrakt med Rögle över nästa säsong. Den 25-årige finska målvakten hade en tuff start på säsongen och blev skadad strax före seriepremiären men kunde i slutet av 2017 åter ställa sig i Röglekassen. Finländaren gjorde 12 matcher under serien 2017/2018 och hade en räddningsprocent på 90,82.

– Jag är glad över att få komma tillbaka till Rögle. Det fanns tre skäl som vägde tungt för att återvända: att få fortsätta jobba med målvaktstränare Magnus, att vi kan vinna varje match och så fansen. De var otroliga och går inte att hitta någon annanstans, säger Ville till Rögles hemsida efter att det nya ettårskontraktet är påskrivet.

Rögles målvaktstränare Magnus Wennström säger såhär om att Kolppanen blir kvar kommande säsong;

– Även om Ville har flera säsonger på hög nivå så är han inte så gammal. Det finns stor utvecklingspotential i Ville. Han är seriös och även om det bara blev en halv säsong så blev han bättre på de saker vi ville att han skulle förbättra. Han är extremt duktig på att läsa spelet, han är inte längst men bra på att se pucken. Han är dessutom skicklig med klubban och hjälper uteförsvaret.

Under fredagsmorgonen gick Rögle även ut med att Kolppanens radarpartner Justin Pogge väljer att förlänga med skåningarna. 31-åringen var en stark bidragande orsak till Rögles starka spurt i slutet av säsongen. Kanadensaren vaktade kassen under 32 matcher och noterades för en räddningsprocent på 89,78.

– Det känns skönt att det är klart. Jag stortrivdes i klubben och ser redan fram emot att komma tillbaka nästa säsong. Vi startade något bra förra säsongen och det ska bli intressant att se vad vi kan åstadkomma i vinter, säger Justin Pogge till klubbens hemsida.

Rögles sportchef Chris Abbott är nöjd med att ha målvaktssidan klar till nästa säsong.

– Vår ambition från början var att ha samma målvaktsuppställning som den gångna säsongen så det är klart det känns riktigt bra. De trivs tillsammans och sporrar varandra och de kommer att hjälpa oss att nå framgång, säger Chris Abbott till roglebk.se. och fortsätter: – Pogge är en toppmålvakt i den här ligan som ger oss en chans att vinna varje kväll. Ville är en extremt talangfull ung målvakt som bara kommer att bli bättre och han visade vilken tävlingsmänniska han är när han kom tillbaka. Och så har vi Emil Kruse som kommer att bli en utmärkt SHL-målvakt men som just nu behöver mycket matcher.