• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Matchguider: Dackell: "Hoppas på spel på lördag"

13 februari 2012 18:00

12 oktober 2011. Det är datumet för Andreas Dackells senaste elitseriematch. Men nu närmar sig serietrean Brynäs lagkapten sakta men säkert en högst efterlängtad comeback efter sin knäskada. "Jag hoppas på spel på lördag" säger Dackell till Hockeyligan.se inför gävlelagets match mot tabellettan Luleå.


Så här långt har Brynäsveteranen Andreas Dackell missat 34 raka matcher och han kommer inte heller till spel på tisdag mot Luleå, men BIF-spelaren hoppas alltså kunna vara med och bidra igen senare den här veckan.

- Jag har fortfarande lite smärta som jag vill bli av med innan jag gör comeback. Men jag har kunnat träna för fullt i drygt två veckor och comebacken börjar verkligen att närma sig. Jag hoppas som sagt på att kunna spela senast på lördag. Det har tagit lite längre tid än beräknat, men under de senaste veckorna har jag inte haft något bakslag, så nu känns det bara positivt, säger Dackell.

"Har aldrig varit borta så länge"

Fyra månader sedan du senast spelade match, måste vara rätt skönt att kliva in i handlingen igen?

- Det var ju ett tag sedan jag spelade, säger Dackell med ett skratt och fortsätter:

- Jag har aldrig varit borta så här länge, så det lär nog ta ett par matcher innan man är tillbaka på allvar. Men visst är det väldigt kul att snart vara med på riktigt igen. Samtidigt har det ju underlättat att det har gått så bra för laget under den tiden jag har varit borta.

Vad har du gillat mest från läktarplats?
- Att vi har spelat en väldigt fartfylld och riktigt bra anfallshockey, och oftast bjudit på många mål. Sedan har ju självklart också vårt PP-spel varit riktigt roligt att följa och det har avgjort många matcher för oss.

"Ollas har imponerat rejält på mig"

Någon spelare som du tycker har imponerat extra mycket?
- Förutom Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok som har varit hur bra som helst tycker jag att Jesper Ollas har klivit fram otroligt mycket. Han får vanligtvis inte så mycket cred, men Ollas är oerhört nyttig för laget.

Du har hunnit bli 39 år, i fjol åkte du på en handledsskada och nu har du missat större delen av säsongen på grund av en knäskada. Hur har tankarna kring din fortsatta karriär gått under hösten/vintern?

- Det är alltid tråkigt att missa matcher, men det är som det är och jag har kämpat på. Visst var det segt och tungt när jag inte kunde träna med laget, utan i stället fått köra enbart på egen hand. Men det går inte att tänka i de banorna att man eventuellt ska lägga av. För då kommer man aldrig tillbaka.

Mental coach - Nyckeln till framgång

Under sina 11 matcher den här säsongen har Dackell mäktat med åtta (4+4) poäng. Nu är Dackells och lagets mål att vinna Elitserien och därefter ta SM-guld, eller precis samma mål som det man satte upp redan i somras. Vad talar för att ni ska lyckas med det?

- Vi har spelat riktigt bra, haft en hög lägstanivå och så har vi även vårt giftiga spel i powerplay, så nu är det bara att tåga på på samma väg.

Under hela säsongen har ni varit väldigt tydliga med att det bara är SM-guld som gäller. Något som man kanske inte har gjort på samma sätt tidigare i Brynäs, åtminstone inte under de senaste säsongerna?

- Vi kände redan i somras att vi har ett lag som kan gå hela vägen, men helt nytt för oss är vår mentala coach, som verkligen har hjälpt oss att tro på oss själva i alla lägen. För från sidan har jag märkt en stor skillnad, då vi har lyckats vinna många matcher där spelet kanske inte alltid har varit på topp. Så vår mentala coachs insats har verkligen gett resultat, avslutar en väldigt spelsugen Dackell.

Tisdagens matcher är:

Växjö - Skellefteå
Timrå - MODO
Brynäs - Luleå
AIK - HV71
Linköping - Färjestad
Frölunda - Djurgården

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Pucksnack inför kvällens matcher
AIK:s Fasth och Rosén sammanfattar Oddset Hockey Games

AIK:s Persson och Pavlikovsky inför mötet med HV71
Växjös Johan Andersson hoppas på comeback
Växjös Markusson inför mötet med SAIK
Möt Djurgårdens nye målvakt Tyler Plante
Frölunda-TV: Kahnberg och Lundqvist inför mötet med DIF
Luleås Wallin: "Det har varit en lång väntan"
Luleås tränare Rönnqvist inför mötet med Brynäs
LHC-TV: Meet The Player: Ivan Majesky

Följ matcherna via Elitserien Arena

Tisdagens sex matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".

Tränarspelet Coach LeMat

Du har väl inte missat vårt tränarspel Coach LeMat, där du kan tävla med dina hockeykunskaper mot dina vänner och arbetskamrater i interna ligor eller mot alla andra spelare i en nationell turnering. Coach LeMat är helt enkelt en ypperlig möjlighet att visa att just du har bäst koll på Elitserien!

HÄR HITTAR DU SPELET!