• Huvudsponsorer

9 dagar kvar

7 september 2017 08:00
Nedräkning

Höstmörkret närmar sig med stormsteg, men det är bara nio dagar kvar innan mörkret kommer att lysas upp av SHL-premiären! Följdaktligen lägger vi lite extra vikt vid siffran nio idag.


Oscar Alsenfelt var namnet på mångas läppar under förra säsongen när det handlade om målvakter. Malmös burväktare stod för en strålande säsong och räddade många poäng åt sitt Malmö och blev också utsedd till årets målvakt på SHL Awards. Alsenfelt hade bäst räddningsprocent av alla målvakter, näst bäst snitt när det gäller insläppta mål per match, och han höll flest nollor av samtliga målvakter med nio stycken.

Faktum är att nio hållna nollor under en säsong är tangerat rekord i SHL. Det är bara Fredrik Norrena i Linköping som lyckats med den bedriften tidigare.

På tal om Linköping är också Tony Mårtensson tillbaka i SHL. Mårtensson kommer återigen dra på sig sin tröja med nummer nio i Linköpingsdressen och Mårtensson är väl värd att att hålla ett extra öga på i vinter. Det är nämligen Linköpings nummer nio som har rekordet i flest assist under en säsong i SHL. 50 assist under säsongen 2007/2008.