• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan

Joacim Eriksson: "Kommer vara en äkta livsnjutare"

26 april 2018 17:30
Stafettintervju

Med Djurgården fick han uppleva en fantastisk resa och utmana om SM-guldet. Nu ska Joacim Erikssons karriär fortsätta på okänt håll. Målvakten tar plats i stafettintervjun och berättar om framtidsplanerna, året i Stockholm och sitt körkort.


En hel säsong har passerat och bland SHL-spelarna har fråga efter fråga passats vidare till nästa namn. Stafettintervjun har vandrat genom ligan och nått sitt nästa objekt - Joacim Eriksson. Burväktaren är nyfiken på upplägget, får stafettidén förklarad för sig och ställs direkt till svars på den stora frågan. Har du lyckats behålla körkortet nu när du bott i Stockholm?

– Haha, ja faktiskt! De har tunnelbana och tvärbana här, så jag har inte kört så mycket bil och har lyckats klara mig, skrattar Joacim Eriksson till svar.

Har du någon feeling kring vem som kan ha ställt frågan?

– Jag antar att det är någon från Växjö. Om jag ska säga vem det kan vara? Hmm, jag säger Viktor Andrén.

Det stämmer mycket bra det!

– Haha det var så alltså? Sjukt ändå att jag satte det på första försöket, skrockar "Jocke".

Vad är storyn bakom det hela då? För jag gissar att det grundar sig i någonting.

– Storyn är att jag var på väg från Gävle till Växjö, jag vet inte varför men jag körde för fort helt enkelt och blev stoppad. Jag hade bra musik i bilen, jag tror att det bidrog. Det var dumt gjort och jag tänker inte göra om det.

Framtiden oviss: "Jag är öppen för rätt mycket"

Körkortet är sedan en tid tillbaka åter i Joacim Erikssons ägo och 28-åringen håller hårt i det. Det kan också komma att få klart större användning framöver, för snart kan han inte längre förlita sig på tunnelbanan. Förra veckan meddelade Djurgården att "Jocke" Eriksson var en av de sju spelare som lämnar klubben och en flytt från Stockholm väntar. Vad nästa destination på hockeyäventyret blir är okänt.

– Jag är öppen för rätt mycket. Jag har inte bestämt något. Vi får se om jag blir kvar i Sverige eller drar utomlands, inget är klart, kommenterar Joacim sin egen framtid.

Målvakten poängterar att det helt enkelt ska kännas rätt, oavsett vilket steg som han väljer att ta härnäst. Både tanken på fortsatt spel i SHL och att testa utlandet igen lockar för Joacim Eriksson. Han har inte bråttom med sitt beslut, dessutom har han en mycket fin säsong med Djurgården att blicka tillbaka på. Laget tystade alla tvivlare genom att sluta tvåa i SHL och nå semifinal i SM-slutspelet.

– Det har varit en grym tid! Jag har trivts väldigt bra i Djurgården och i Stockholm, vi hade ett jäkla bra gäng. Tyvärr räckte vi inte hela vägen, men kamratskapen var riktigt stark, berättar "Jocke".

Personligen blev det mestadels spel i serien för målvakten, som vaktade målet i 24 matcher. Med ett snitt på 91,3 i räddningsprocent tangerade Joacim Eriksson sin notering från förra säsongen då han spelade för Växjö. Från sin position mellan stolparna fick 28-åringen vara med om en häftig resa, där Djurgården överraskade stort med sin fina tabellplacering.

– Exakt, vi kom in som underdog och inte många trodde på oss. Det var extra skönt då att bevisa att vi var så pass bra. Vi hade en stark sammanhållning och vi jobbade för varandra, säger Joacim som fortfarande känner en besvikelse över uttåget i semifinalen mot Skellefteå.

– Vi gjorde det jäkligt bra, vi hade kunnat vunnit några matcher till där. Det var små marginaler. Det kanske hade att göra med att Skellefteå hade mer rutin än oss.

"Segt att vi inte fick mäta oss i finalen"

Även om Skellefteå tog sig förbi Erikssons Djurgården blev det inget guld för västerbottningarna. SM-titeln gick istället till Växjö Lakers i stor stil, sedan smålänningarna vunnit i fyra raka matcher. En av de främsta individuella anledningarna till det var Elias Pettersson. Supertalangen vann inte bara SHL:s poängliga, utan svarade för sex mål och fyra assist bara i finalserien och framfarten imponerar även på Joacim Eriksson.

– Han har varit fantastiskt bra, han hängde några puckar även på mig. Just den där kylan som Elias har är det främsta, han bara väntar och väntar tills han har gjort det han ska. Det är en grym spelare och det känns både mäktigt och kul. För han verkar vara en ödmjuk kille, berömmer "Jocke".

Innan han skrev på för Djurgården spelade alltså målvakten för just guldlaget Växjö. Joacim känner fortfarande många i mästarlaget och har skickat gratulationer till sina vänner, som han tycker gjort en fantastisk säsong.

– De har haft ett riktigt bra lag i år, kompletterat varandra väldigt bra. Växjö kändes starka på alla positioner och de kunde spela all sorts hockey. Jag är imponerad över hur bra de gjorde det, menar Joacim.

Ni var ändå det enda lag som gick plus mot Växjö, 3-1 i vinster sett till inbördes möten. Finns det en extra bitterhet just där över att ni inte fick chansen i en finalserie?

– Klart att man känner så, jag tror ändå att vi hade haft en bra chans. Vi hade ett starkt lag och det visade vi i matcherna mot Växjö. Vi var jobbiga att möta, så det är segt att vi inte fick mäta oss i finalen. Men det är bara att acceptera det och gå vidare.

Vidare är precis vad Hesesundasonen nu ska med sitt liv, både som hockeyspelare och som person. Exakt var äventyret tar honom vet Joacim inte och just nu tränar han på egen hand i väntan på en ny klubb. Till hösten kommer målvakten återigen att stå på isen redo för att stoppa puckar, men först sträcker en lång sommar ut sig. Den vet Joacim Eriksson exakt hur han ska fylla.

– Nu blir det fiske framöver, bara njuta i solen och spela en del golf. Jag vill röra på mig, göra lite allt möjligt. Jag kommer att vara en äkta livsnjutare från och med nu.