Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

20 juli 2020 10:00
Veckans nyheter

Som vanligt inleder vi veckan med att blicka tillbaka och gå igenom vad som har hänt i SHL-klubbarnas trupper sedan förra måndagen. Några av nyheterna från den gångna veckan är att Brynäs har värvat Simon Bertilsson och Patrik Berglund samt att Johan Ivarsson har gjort klart med en ny klubb.


Brynäs dubbelvärvar

Brynäs startade insamlingen "fansens värvning" för att kunna knyta till sig Patrik Berglund och Simon Bertilsson. Tack vare ekonomiskt stöd från sponsorer och supportrar kunde Gävleklubben i veckan presentera både Berglund och Bertilsson.

— En stor dag för föreningen där vi visat vad vi kan åstadkomma när Brynäsarna sluter samman, säger klubbdirektören Michael Campese till klubbens hemsida.

Simon Bertilsson är tillbaka i Brynäs efter en säsong i ryska HK Sotji. Där gjorde han tolv poäng på 52 matcher. På meritlistan finns förutom 368 SHL-matcher även en OS-turnering (2018), SM-guld (2012) samt minst tre landskamper per säsong under de fyra senaste åren. Bertilssons kontrakt med Brynäs är på fyra år.

Patrik Berglund har å sin sida skrivit på ett tvåårskontrakt. Berglund kommer från en säsong i Djurgården (31 poäng på 49 matcher). Dessförrinnan hade han spelat de elva senaste säsongerna i NHL. Berglund har representerat Sverige i OS (2014), World Cup (2017) samt spelat två VM.

Klubbens herransvarige Michael Sunlöv kommenterar värvningarna såhär:

– Jag har sagt tidigare att Patrik Berglund är vår kanske största externa värvning i modern tid och jag känner likadant nu. Simon Bertilsson har en väldigt stark bakgrund i vår förening och är en Brynäsare sedan junioråldern och som ständigt håller en mycket hög SHL-nivå. Det här ger oss starkare sportsliga förutsättningar och jag som alla andra i och runt föreningen är oerhört tacksam gentemot alla som sett till att göra det här möjligt.

Grewe till OHL

Saginaw Spirit i OHL – där har ni Albin Grewes nya klubb. Den 19-årige forwarden, som är draftad av Detroit Red Wings, debuterade i SHL 2018/19 med Djurgården. Den gångna säsongen noterades han för ett mål på 19 SHL-matcher. Nu lämnar han alltså SHL för spela i Saginaw Spirit.

– Jag har snackat med Saginaw och de har sagt att jag kommer få spela väldigt mycket, spela i toppkedjan med två bra spelare bredvid mig, spela powerplay och så. Det var mycket som kändes bra när jag snackade med dem, säger Grewe till HockeyNews.se.

Ivarsson flyttar till Finland

Backen Johan Ivarsson, 25, har gjort 171 SHL-matcher under karriären. Han debuterade i Malmö säsongen 2015/16 och sedan mitten av säsongen 2017/18 har han tillhört Färjestad. Men nu lämnar Ivarsson Sverige och flyttar i stället till Finland. 25-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med TPS.