Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

27 december 2021 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Dennis Everberg skrivit nytt kontrakt med Rögle, en talangfull trio har förlängt med Leksand och Djurgården har lånat in en målvakt.


Rögleduo förlänger

På nyårsafton fyller Dennis Everberg 30 år, men redan i veckan fick han en tidig födelsedagspresent, nämligen ett nytt femårskontrakt med Rögle. Han hade kontrakt till 2024, men det avtalet görs nu om till ett nytt femårskontrakt. Det nya kontraktet börjar gälla från och med säsongen 2022-23 och sträcker sig till våren 2027, meddelar Rögle via sin hemsida.

– Tittar man på matcherna ser man hur viktig han är för vårt lag och sättet vi spelar på. Alla lag i den här ligan hade velat ha en Dennis Everberg. Att spela så bra som han gör och gå med på att vara här under lång tid framöver är häftigt för fansen. Det är roligt att han skrivit på det här och jag är säker på att alla i omklädningsrummet också tycker det, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Everberg debuterade i SHL säsongen 2012/13 i Rögle och det har blivit över 230 SHL-matcher i karriären. Han har även spelat i NHL, KHL samt i Schweiz. På meritlistan finns även två VM-guld.

En annan som har skrivit ett nytt avtal med Rögle är Oskar Stål Lyrenäs, 23. Han kom till klubben inför den här säsongen från Mora. Han har gjort bra ifrån sig under sin första SHL-säsong och belönas nu med ett nytt kontrakt. Det betyder att han och klubben är överens om ett avtal som sträcker sig över säsongen 2023/24.

– Han har kommit in den här säsongen och blivit en stor del av vårt lag och visat att han kan spela på den här nivån. Det finns mer att hämta i hans utveckling. Vi gillar vad han visat och ser fram emot att fortsätta jobba med honom de kommande åren, säger Chris Abbott.

... och även bröderna Abbott stannar

Två andra som har förlängt med Rögle är bröderna Abbott. De kom till klubben under hösten 2017. Cam som huvudtränare och Chris som sportchef. Under tvillingarnas ledning har SHL-laget tagit kliv för varje säsong. Förra säsosngen räckte det till en historisk finalplats. Abbottbröderna hade kontrakt över nästa säsong, men redan nu står det klart att Cam och Chris stannar i föreningen till 2025.

– Vi tror hårt på kontinuitet och har ett stort arbete framför oss med att utveckla klubben vidare. Från klubbens sida känns det bra att redan nu förlänga kontrakten med Chris och Cam. Det skapar en stabilitet i vår sportsliga organisation och det gör att vi kan fortsätta lägga all energi de närmsta åren på att utveckla klubben vidare. Utan tvekan har vi en mycket spännande resa framför oss som klubb, säger Rögles klubbdirektör Daniel Koch till klubbens hemsida.

Talangfull trio stannar i Leksand

Emil Heineman, 20, Nils Åman, 20, och Alexander Lundqvist, 21, har alla tre förlängt sina kontrakt med Leksand. De två förstnämnda har skrivit på nya treårsavtal medan Lundqvist stannar i ytterligare två säsonger i Leksand.

Samtliga tre debuterade SHL under säsongen 2019/2020 och har därefter tagit ytterligare kliv och den här säsongen snittar alla över tolv minuters istid per match.

– En stor sak hos Emil är hans tävlande, både på och utanför isen. Emil har ett bra skott och en stor arbetskapacitet, säger Leksands GM Thomas Johansson om Emil Heineman.

Och så här kommenterar Johansson förlängningarna med Åman och Lundqvist.

– Nils är en otroligt skicklig och talangfull center med ett fantastiskt spelsinne. Han tar steg i sin utveckling varje dag, och vi ser en oerhörd potential i honom.

– Alexander har tagit stora kliv denna säsong och har spelat väldigt moget för sin unga ålder. Alexander är rörlig på skridskorna, väldigt följsam, har ett bra förstapass och är positionssäker.

Djurgården lånar in Olofsson

Djurgården meddelade i veckan att de lånar in Västerviks 23-årige målvakt Edvin Olofsson.

– I och med den stora osäkerhet som varit kring Carl Lindbom och hans eventuella medverkan i JVM kände vi det nödvändigt att säkra upp målvaktsposten. Edvin är primärt inlånad för julveckan, säger Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida.

Målvakt till Rögle i två matcher

Calle Clang är iväg på JVM och därför har Rögle lånat in den 20-årige målvakten Frederik Dichow från Kristianstad. Lånet gällde matchen i går samt matchen i morgon mot Leksand. Dichow har 93,2 i räddningsprocent i HockeyAllsvenskan den här säsongen.