• Huvudsponsorer

Sondell: "Ska vara kreativ när tillfällena ges"

13 juli 2017 09:45
Intervju

Han har en hel del rutin med sig till Luleå Hockey. 33-årige Daniel Sondell har visserligen bara fem säsonger i SHL bakom sig, men har flera starka säsonger utomlands med sig till Norrbotten.


Daniel Sondell, ny back i Luleå Hockey till SHL 2017/2018, kommer ursprungligen från Umeå. Av naturliga skäl tog han därför sina första skär hos IF Björklöven. Utöver moderklubben har han hunnit med att spela seniorhockey i ett koppel andra klubbar.

I Sverige har Sondell representerat MODO, Skellefteå, Rögle och Örebro. Han har även spelat i den finska, schweiziska och österrikiska högstaligan, men nu är det dags för Sverige och SHL igen.

Varför blev det just Luleå Hockey?

– Luleå Hockey är en anrik SHL-förening som jag bara hört gott om. Man presenterade en bra lösning för hela familjen, vilket gjorde det självklart att flytta hemåt och norrut igen efter en tid utomlands, berättar Sondell.

Han har från sin backposition har han levererat stadigt med poäng var han än spelat. Toppnoteringen kom för två säsonger sedan när han noterades för 38 poäng på 48 matcher med Zug i NLA, den schzeiziska ligan. Hans bästa SHL-säsong kom med Örebro 2013/2014 när han svarade för 27 poäng (8:e plats i backarnas poängliga).

Vad kan publiken förvänta sig av dig i SHL 2017/2018?

– Förutom att alltid jobba hårt för laget och göra mitt bästa i alla lägen så kommer jag försöka vara en kreativ back när tillfällena ges.

Luleå kommer närmast från en säsog där inte mycket gick som det var tänkt.

Vad blir viktigast för ditt lag i SHL 2017/2018?

– Först och främst att vi kommer samman som en stark grupp och att vi därifrån hittar ett vinnande spel som vi kan förlita oss på under säsongen, säger Sondell.