Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Två lag med vind i seglen - Rögle ställs mot Växjö

1 november 2018 11:30
#RBKVLH

Båda lagen kommer med tre vinster på de fem senaste matcherna bakom sig. Samtidigt som gästande Växjö jagar topp sex vill hemmalaget knipa tre poäng i hopp om att lämna jumboplatsen. Rögle kommer dessutom med tre raka hemmasegrar i bagaget.


Noterbart Rögle

– Rögle tog en efterlängtad trepoängare på bortaplan under tisdagen när de besegrade Mora med 3-1.

Leon Bristedt var starkt bidragande till segern med ett mål och en assist, 23-åringen hade dessutom fem skott på mål. Bristedt är nu uppe på delad ledning i den interna poängligan med nio poäng - lika många som Ted Brithén.

– Ängelholmarna som har luft under vingarna med två raka segrar, bland annat mot topplaget Linköping, har nu endast en poäng upp för att lämna jumboplatsen. Rögle har 14 inspelade poäng och har tre lag över sig med 15 poäng - Brynäs, Örebro och Mora.

Noterbart Växjö

– Även Växjö har kommit igång och har tre segrar på de fem senaste mötena. Den senaste kom i tisdags när smålänningarna besegrade Färjestad med 3-2.

Brendan Shinnimin gjorde två poäng, ett mål och en assist, i senaste matchen mot Färjestad. Julius Junttila har även han varit glödhet de senaste matcherna, Junttila gjorde två poäng i senaste matchen mot Färjestad och har noterats för fem poäng de fyra senaste matcherna.

– På de tre senaste säsongerna har Växjö vunnit alla matcher utom en mot Rögle, kan smålänningarna knipa tre poäng till mot skåningarna?

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.