• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov

Så spelas SHL

SM-slutspelet 2019/20

SM-slutspelet 2019/20 har ställts in på grund av Coronaviruset och Folkhälsomyndighetens riktlinjer kring att minska smittospridningen. Läs mer om det inställda SM-slutspelet här.

Så spelas SHL:s SM-slutspel

Säsongen 2020/2021 finns det 14 lag i SHL. Kortfattat spelas säsongen på följande vis:

Alla möter alla, två gånger hemma och två gånger borta. 

Lag 1-6 är direktkvalificerade till kvartsfinal medan lag 7-10 spelar åttondelsfinal. Åttondelsfinalerna spelas i bäst av tre matcher, kvarts-, semifinaler och final spelas i bäst av sju matcher. 

Grundregeln i varje slutspelsomgång är att det högst placerade möter det lägst placerade laget i SHL, det näst högst möter det näst lägsta placerade laget i SHL och så vidare. Det är också det lag som var högst placerat i SHL som inleder varje slutspelsomgång på hemmaplan.

Det högst placerade laget och det näst högst placerade laget i respektive kvartsfinal och det högst placerade laget i semifinal spelar sina matcher på det första av de två tillgängliga datumen. Ettan och tvåan i SHL inleder exempelvis kvartsfinalspelet, medan de resterande två kvartsfinalserierna inleds dagen efter.

Samma principer gäller för semifinal som för kvartsfinal. Det bäst placerade semifinallaget inleder semifinalspelet och den andra semifinalserien inleds dagen efter. Även här inleder de lag som var bäst placerade i SHL på hemmaplan.

Finalen spelas precis som kvarts- och semifinaler i bäst av sju matcher och samma princip gäller för var den första finalen spelas. 

Kval till SHL

Säsongen 2020/21 kommer lag 13 och 14 möta varandra i bäst av sju matcher. Lag 13 har hemmaplansfördel. Det vinnande laget spelar kvar i SHL och det förlorande laget degraderas till HockeyAllsvenskan.