Rögle vinner CHL - Zaar finalhjälte
Publicerad: 2022-03-01
CHL
Rögle vinner Champions Hockey League. Ängelholmsklubben säkrade titeln efter att ha besegrat finska Tappara i finalen med 2-1. Stor hjälte blev Daniel Zaar, som gjorde båda Rögles mål.

Förra säsongen tog sig Rögle till SM-final, men då räckte det inte hela vägen. Det gjorde det däremot den här gången. Rögle är CHL-mästare efter att ha vunnit finalen mot Tappara med 2-1.

– Det här betyder hur mycket som helst. Vi var givetvis ledsna efter finalförlusten förra säsongen, men vi studsade tilbaka nu och tar en titel i dag. Det betyder jättemycket, säger Rögles Mattias Sjögren till SVT.

{!A}

Hemlin: "Fantastiskt kul"

För Rögle var det här första säsongen de var med i CHL – och snacka om en succéartad debut i turneringen.

– Fantastiskt kul att det återigen är ett SHL-lag som segrar i Champions Hockey League och starkt av Rögle att göra det i deras debutsäsong i CHL, säger Johan Hemlin, sportchef och vice VD SHL, och fortsätter:

– Svensk ishockey visar återigen vilken hög nivå vi håller internationellt.

För Rögle är det här klubbens första mästerskapstitel någonsin. Stor finalhjälte blev Daniel Zaar, som nyligen återvände till klubben. Forwarden satte 1-0 redan efter knappt tre minuter på en retur. Han följde upp det med att göra 2-0 i powerplay, men det blev spännande till slut. Tappara reducerade i inledningen av den tredje perioden, men närmare än så kom inte gästerna. Därmed kunde Rögle vinna och fira CHL-titeln inför 4 950 åskådare i Catena Arena.

– Föreningen och fansen är så värda det här. Magiskt. De två sista mintuerna av matchen är det ett sjukt tryck här inne. Då kan man inte bli trött. Fantastiskt, säger Daniel Zaar till SVT.

Gör Frölunda och Luleå sällskap

Det här är sjunde gången som en CHL-vinnare utses, och för sjätte gången är det en SHL-klubb som vinner turneringen. Frölunda har fyra titlar, Luleå en och nu står även Rögle på en CHL-titel.

– Väldigt kul att pokalen får delas ut i ett fullsatt Catena Arena med fantastisk atmosfär och jag även vill ge en eloge till CHL för ett mycket bra arrangemang och turnering över hela säsongen, säger Johan Hemlin.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners