HV71 och Brynäs klara för kvalspel
Publicerad: 2021-04-03
Efter 52 omgångar står det nu klart att HV71 och Brynäs kommer att mötas i en kvalserie. Kvalet startar den 6 april och avgörs i bäst av sju matcher.

HV71 blev klara för kvalspel tidigare under veckan och slutar på en 14:e plats i tabellen. I kvalet kommer de att möta Brynäs för att kämpa om att vara kvar i SHL till säsongen 2021/2022.

Kvalspelet startar tisdagen den 6 april 19:30 och avgörs i en matchserie i bäst av sju matcher. Här hittar du samtliga datum och tider.

Detta gäller under kvalet

Under kommande kvalspelet ökas bemanningen runt domarteamet. Dels har SHL beslutat om ökad bemanning i situationsrummet med videomåldomare som endast bevakar kvalmatcherna. Domarteamen kommer även ha supervisors på plats under varje kvalmatch.

SHL har tidigare beslutat att ändra ordningen för hemma- och bortamatcher under slutspelet för att minska risken för smittspridning samt reducera resor, kostnader etc. Gällande kvalspelet råder dock ordinarie ordning för hemma- och bortamatcher då det är bäst anpassat efter rådande speldagar. Därmed startar det högst rankade laget på hemmais innan respektive lag turas om att spela på hemmais.

Skulle kvalserien påverkas av Covidutbrott där det medicinska underlaget tydligt avråder från spel så kan SHL och Svenska Ishockeyförbundet välja att pausa matchserien. Matcherna skulle sedan återupptas när lagen är i spel igen. Mer information om vad som sker vid eventuella sjukdomsutbrott i kval och SM-slutspel.

SHL
SHL:s huvudpartners