Omark målskytt på nytt när Luleå vann
Publicerad: 2023-11-18
#LHFFHC
Luleå stod för en till stora delar stark insats när man hemmabesegrade Frölunda med 4-2. En av förgrundsfigurerna var Linus Omark som efter en poängmässigt trög start på säsongen har växlat upp. Idag blev han målskytt för tredje matchen i följd.

Period 1

1-0 LHF 06:59 (EQ) 23 Jesper Sellgren (4)

2-0 LHF 09:07 (PP1) 67 Linus Omark (4)
Assist: 96 Pontus Andreasson (4), 43 Oscar Eklind (3)

Period 2

3-0 LHF 38:59 (PP1) 5 Marcus Hardegård (3)
Assist: 96 Pontus Andreasson (5), 67 Linus Omark (8)

Period 3

3-1 FHC 47:52 (PP1) 18 Linus Öberg (7)
Assist: 12 Max Friberg (8), 33 Linus Högberg (13)

3-2 FHC 52:27 (EQ) 12 Max Friberg (7)

4-2 LHF 59:30 (EQ) 14 Jonas Berglund (6)

2023-11-18
Luleå-Frölunda

Luleå satte full fart direkt på nedsläpp och tryckte ner gästande Frölunda i deras försvarszon. Det spelmässiga övertaget resulterade i 1-0 genom backen Jesper Sellgren som var längst fram av alla och petade in en retur framför mål. 2-0 kom i powerplay när Linus Omark oväntat sköt ett diagonalt skott från förlängd mållinje som överraskade även Lasse Johansson i Frölundas mål.

Tidigt i den andra perioden fick Luleå ett mål bortdömt för spelare i målgården. Den som satte pucken i nät då var Marcus Hardegård. Senare skulle han få revansch, när han tryckte till direkt på en passning av Pontus Andreasson och 3-0 var ett faktum.

Luleå kontrollerade spelet i den tredje perioden, men i powerplay fick Frölunda välbehövlig utdelning när Linus Öberg lite från ingenstans satte 3-1. Kort senare fick Frölunda ett nytt powerplay, men fick ingen utdelning då. Det fick man däremot när Max Friberg snodde åt sig en puck i offensiv zon och lyfte in 3-2-reduceringen i krysset vilket gav matchen rejäl nerv. Faktum är att Otto Stenberg bara sekunder efter målet fick ett friläge som han inte kunde utnyttja. Men, det skulle inte bli fler mål för Frölunda. I stället kunde Luleå stänga matchen med ett mål i tom kasse.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Vi gör det bra i 40-50 minuter, men matcherna går upp och ner. Ibland spelar man inte bra i 60 minuter och när man inte gör det får man hitta sätt att vinna ändå. Vi behöll lugnet och avslutade bra, sa Luleås Brendan Shinnimin.

– Vi kommer ut alldeles för dåligt. Ska man komma upp hit till Luleå och vinna måste man vara redo från första tekning. Vi står och tittar på och kommer undan med 0-2... Jag vill att mitt lag ska ta kommando men idag är vi inte där, det är det som kostar oss matchen, sa Frölundas Roger Rönnberg till TV4.