BESLUT FRÅN SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDETS DISCIPLINNÄMND - LUKAS JASEK
Publicerad: 2023-11-05
#DISCIPLINÄRENDE
Oskarshamns spelare Lukas Jasek fälls för Slashing i gårdagens match mellan Växjö och Oskarshamn av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller för disciplinärenden under säsongen.

När det återstår ca sju minuter av andra perioden så sker det en våldsam slashing på Växjöspelaren nr 11 Kalle Kossila. Spelet är nere vid kortsargen när Kossila checkar efter pucken och delar ut en tackling på en Oskarshamnsspelare och Växjö vinner pucken. Spelet går upp till en Växjöback. Oskarshamnsspelaren nr 86 Lukas Jasek signalerar mot domaren och efter det så åker han fram och slår ett våldsamt slag med båda händerna på klubban. Slaget träffar över vänster arm på Kossila.

Avstängning

Avstängning fr.o.m. 5 november 2023 t.o.m. 23 november 2023. Avstängningen bedöms motsvara tre matcher.

Böter

28 711 kr.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut

Nämnden anser det utrett att Lukas Jasek gjort sig skyldig till en Slashing som inte kan uppfattas på annat sätt än som ett försök att skada motståndaren. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara tre matcher. Lukas Jasek ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet.

Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:  

• Hård avsiktlig slashing
• Utanför spelet
• Stor skaderisk

Hela beslutet

Läs mer

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL
SHL:s huvudpartners