MÅNADENS SPELARE I JANUARI: ANTTI SUOMELA
Publicerad: 2023-02-02
Månadens spelare
Antti Suomela är Månadens Spelare i januari i SHL. Oskarshamns poängkung fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, skänker Suomela till IK Oskarshamns ungdomsverksamhet.

Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i januari är Antti Suomela.

Oskarshamn var ligans bästa lag under januari. Smålänningarna snittade två poäng per match under 2023 års första månad. Precis som under hösten spelade Antti Suomela en huvudroll i Oskarshamns framgång. Under januari spelade Oskarshamn tio matcher och av dessa hamnade den 28-årige finländaren i poängprotokellet i åtta. Han stod totalt för tolv poäng och var med det poängbäst i januari tillsammans med Växjös Robert Rosén. Av Suomelas tolv poäng var sju mål, och med det var han månadens näst bäste målskytt. Lägg därtill att Suomela sköt näst flest skott på mål i januari (41), hade näst bäst plus/minus (+10) och snittade tredje mest istid av samtliga forwards i januari (20:20).

Suomela tilldelas nu Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey.

Hur känns det att bli framröstad till Månadens spelare i SHL?

– Det känns såklart jättebra. Det visar att jag har gjort något bra.

Du leder skytteligan och poängligan. Hur ser du på din säsong så här långt?

– Jag är nöjd över hur säsongen går just nu, men samtidigt vet jag att jag kan spela ännu bättre. Jag försöker hjälpa laget att vinna fler matcher resten av säsongen. Vi har en riktigt god atmosfär och känsla i laget och det är två viktiga nycklar att ha.

– Vilket projekt ska pengarna gå till och varför har du valt det projektet?

– Jag vill att pengarna ska gå till Oskarshamns ungdomsverksamhet.

Så röstade juryn
Antti Suomela, Oskarshamn, 18 p
Jiri Smejkal, Oskarshamn, 16 p
Robert Rosén, Växjö, 16 p
Brendan Shinnimin, Luleå, 14 p
Linus Hultström, Linköping, 11 p

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av:
Hans Abrahamsson (Sportbladet)
Johanna Dahlén (SportExpressen)
Mats Einarsson (Svenska Spel)
Johan Hemlin (SHL)
Måns Karlsson (Hockeysverige)

Mer om Månadens spelare hittar du här.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners