20 FRÅGOR MED MAX LINDHOLM
Publicerad: 2023-03-03
20 frågor
Max Lindholm har gjort en bra debutsäsong i Skellefteå. Den 25-årige forwarden är näste spelare vi ska lära känna bättre med hjälp av 20 frågor. Här berättar han om schackintresset, när Pavel Datsyuk gjorde honom starstruck samt relationen till sin mormor.

1. Vem är svårast att möta i SHL?

– Det finns många som är där uppe. Jag skulle vilja säga Arvid Lundberg. Han möter jag på träning och det finns ingen svårare än honom att möta i ligan. Men ska jag ta någon i ett annat lag får det bli Oscar Engsund i Luleå. Han är rivig, tuff och spelar hårt.

2. Hur fördriver du tid på bussen till bortamatcher?

– Mycket schack via mobilen. Den appen gnuggar jag mycket. Sedan brukar jag kolla om det finns någon intressant på Netflix.

3. Var kommer schackintresset från?

– Jag har en äldre bror som gillar det och vi spelade mycket när vi var yngre. Det kanske är från honom. Vi har spelat mycket mot varandra och sedan har jag fått ett eget intresse.

4. Vem  i laget är bäst på schack?

– Jonathan Pudas är duktig. Han är hack i häl på mig nu. Tydligen ska Petter Granberg vara bra, men det är bara vad jag har fått höra. Han har inte ställt upp i någon match än. För många år sedan spelade de tydligen mycket schack i laget och de som spelade mot honom då säger att han är duktig.

5. Vem av alla tidigare lagkamrater du har haft genom åren hade du helst värvat till Skellefteå?

– Antingen Fredrik Karlström eller Daniel Muzito Bagenda. 

6. Vad var det senaste du googlade?

– Jag ska kolla… Jag googlade ”Champions League åttondel”. Jag ville se när nästa omgång spelas mellan PSG och Bayern München. Jag gillar att hålla koll på resultat, främst i Champions League och Premier League.

7. Hur många kaffekoppar dricker du per dag?

– Jag dricker inte kaffe alls. Jag har inte lärt mig det och jag har tänkt fortsätta att inte kunna det faktiskt. Jag har inget sug att lära mig. Jag håller mig borta från kaffe.

8. När har du varit som mest starstruck?

– En gång efter vår träning med Djurgårdens J18 på Hovet tränade det ryska landslaget. Då var Pavel Datsyuk där. Då blev jag starstruck.

9. Vilken var den senaste prylen du köpte?

– Jag köpte nya AirPods för några dagar sedan. Det blev sådana där noise cancelling-grejer som alla pratar så gott om.

10. Vad lyssnar du på?

– Det är mycket Lars Winnerbräck och mycket P3 Dokumentär. Sedan blir det även Youtubekanalen Prime Crime. Det är väl de tre grejerna som går varmast i lurarna.

MICHAEL ERICHSEN / Bildbyrån

Max Lindholm har gjort 25 poäng på 47 matcher. Foto: Bildbyrån.

11. När var du riktigt lycklig senast?

– Ska jag vara så smörig och säga när jag skrev på för Skellefteå? Haha. Vi kan ta när jag och tjejen skaffade hund för ungefär ett år sedan.

12. Om du skulle vara med i ett tv-program. Vilket skulle du välja?

– Jag tittar sällan på serier, men jag är väldigt förtjust i golf. Netflix har den där PGA Tour-dokumentären. Hade jag fått välja helt fritt hade jag gärna fått lite tid på PGA Touren.

13. Hur står du dig i golfkonkurrensen i laget?

– Jag är långt ifrån bäst. Handicapmässigt är jag fyra efter att (Linus) Högberg kom in. Han gjorde att jag gick från trea till fyra. Högberg är bäst, sedan är Linus Lindström tvåa, Jonathan Pudas trea och jag fyra.

14. Var är hemma för dig?

– Stockholm. Jag är född och uppvuxen i Älta. Nacka generellt är hemma för mig. Jag har en lägenhet där och jag skulle säga att det är hemmaplan.

15. Vem var du i skolan?

– Pratkvarnen i klassen. Jag surrade väldigt mycket.

16. Hart Robert Ohlsson (Skellefteås tränare) svårt att få tyst på dig nu?

– Nej, det är ingen fara. Jag är fortfarande pratglad, men jag har blivit bättre med åren. Det var något snäpp upp under skoltiden.

17. Vilket är ditt bästa barndomsminne? 

– Jag hade en väldigt bra uppväxt, men det är svårt att komma på något specifikt att ta ut. Något som kommer upp är när vi åkte till min mormor i Mellbystrand. Vi spenderade somrarna där. Att åka dit var en höjdpunkt.

18. Vad gjorde ni där?

– Det är som ett sommarparadis, precis vid havet. Sveriges längsta strand ligger där. Väldigt fint. Jag har två äldre bröder som är ganska jämnåriga och sedan hade vi med oss en kompis. Vi hade mycket att göra där. Mormor gick bort för två år sedan. Så nu har vi inte kvar det stället, annars hade jag nog spenderat mycket tid där fortfarande.

19. Följde din mormor din hockeykarriär?

– Hon var min överlägset största supporter. Hon missade inte sekund. Hon var en extrem supporter på den biten.

20. Vad betydde hon för dig?

– Massor såklart. Vi hade en väldigt bra relation. Hon hade bättre koll än mig på vilka vi mötte och sådana grejer. Hon har betytt supermycket för mig. 

Johannes Hägglund