FRÖLUNDAS FÖDELSEDAGSBARN FICK MYCKET ATT FIRA
Publicerad: 2023-03-23
#FHCFBK
Födelsedag, ett mål, två assist och seger. Filip Johansson hade många anledningar att fira när Frölunda vann med 5-0 och kvitterade matchserien mot Färjestad.

Under de första 30 minuterna av matchen var det klart spelövertag för Frölunda. Hemmalaget kom gång på gång till långa anfall och Färjestad fick mest ägna sig åt försvarsspel. Under den här perioden gick Frölunda också upp till en 3-0-ledning.

Tio minuter in i den andra perioden flyttade dock Färjestad fram spelet och kom till några bra chanser. Gästerna inledde även tredje perioden bra, men när i stället 4-0 kom för Frölunda kändes matchen avgjord. Hemmalaget vann till slut med 5-0.

 Sagt om matchen

– Hela laget gör en bra match. Vi studsar tillbaka bra jämfört med senast. Bra drag också. Kul att spela, sa Frölundas Filip Hasa till C More.

– Katastrof. Vi snackar om en massa skitsaker inför och spelar som att vi tror att vi ska manövrera ut dem på något sätt. Jag blir så förbannad när vi börjar spela när det är 0-3, sa en irriterad Linus Johansson efter andra perioden.

Se highlights här

I punktform

- Samtliga matcher i den här kvartsfinalserien har vunnits av hemmalaget. 

- För andra kvartsfinalen i rad gjorde Frölunda det första målet.

- Efter sju raka matcher utan mål nätade Patrik Carlsson igen när han satte 1-0-målet.

-  Filip Johansson hade en kväll att minnas. Födelsedagsbarnet gjorde ett mål och två assist.

- Loui Eriksson gjorde sin fjärde och femte poäng (1+1) i den här kvartsfinalserien och är med det Frölundas poängbäste spelare i slutspelet.

- Färjestad bytte målvakt efter Frölundas femte mål. In kom Dennis Hildeby och han räddade bland annat en straff från Anthony Greco.

- Lasse Johansson höll nollan och räddade 21 skott.

Nästa match för Frölunda: Färjestad borta, lördagen den 25 mars.

Nästa match för Färjestad: Luleå hemma, lördagen den 25 mars.

Johannes Hägglund