Anmälan till Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd - 4 spelare
Publicerad: 2024-02-18
Disciplinärende
Situationsrummet har granskat matcherna som spelades i SHL under gårdagen. Följande spelare har anmälts till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som kommer behandla ärendet under dagen.

Oscar Eklind, Luleå

När det återstår 1.44 av andra perioden så tacklar Luleåspelaren Nr 43 Oscar Eklind Linköpingspelaren Nr 22 Vilmos Gallo i ryggen. Pucken är i Linköpings försvarszon och två spelare slår ihop om pucken som åker upp i luften. Gallo tar ned pucken med handen när Eklind kommer med fart bakifrån och ser siffrorna på Gallo hela tiden. Eklind släpper klubban med ena handen och har klubban rakt upp i luften vilket indikerar att han inte vill spela på pucken. Gallo kastas in i sargen utan att kunna försvara sig.

Se händelsen här: 

2024-02-17
Anmälan Oscar Eklind

Isac Hedqvist, Luleå

Efter 13.44 av den andra perioden så sker det en Checking to the Head av Luleåspelaren Nr 6 Isac Hedqvist. Spelet är i Linköpings försvarszon och en Linköpingspelare följer en Luleåspelare som för pucken runt i zon. Hedqvist åker in framför Linköpingspelaren, förflyttar sig lite åt vänster, reser upp axeln och träffar Linköpingspelaren i huvudet.

Se händelsen här:

2024-02-17
Anmälan Isac Hedqvist

Theodor Niederbach, MoDo

När det återstår 16.24 av andra perioden så tacklar Modospelaren Nr 32 Theodor Niederbach Timråspelaren Nr 61 Axel Rindell i huvudet. Pucken har kommit in i Timrås försvarszon och där har Rindell pucken och skall spela den vidare. Han tappar dock kontrollen på pucken när Niederbach kommer med hög fart, förflyttar tyngdkraften åt vänster och driver upp axeln och träffar med kraft i huvudet på Rindell.

Se händelsen här:

2024-02-17
Anmälan Theodor Niederbach

Henrik Borgström, HV71

När det återstår 16.44 av tredje perioden så sker det en Diving & Embellishment av HV71-spelaren Nr 19 Henrik Borgström. Pucken är i spel vid sargen och Skellefteåspelaren Nr 44 Elias Salomonsson crosscheckar Borgström i ryggen som då lyfter upp båda sina skridskor i luften samtidigt och faller till isen. Borgström får med sig en utvisning.

Se händelsen här:

2024-02-17
Anmälan Henrik Borgström

Läs mer:

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL