MÅNADENS SPELARE I FEBRUARI: ANTTI SUOMELA, OSKARSHAMN
Publicerad: 2023-03-02
Månadens spelare
Antti Suomela är Månadens Spelare i februari i SHL. Oskarshamns poängkung fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, skänker Suomela till IK Oskarshamns dam- och flickverksamhet.

Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i februari är Antti Suomela, som därmed får utmärkelsen för andra månaden i rad.

– Det känns overkligt att få det andra månaden i rad. Vår kedja har spelat bra och självklart känns det jättebra att belöning för det, säger Suomela.

Mycket tack vare Antti Suomela har Oskarshamn nu chans att knipa en direktplats i kvartsfinal.

– Det är fyra omgångar kvar av grundserien och vi jagar en plats bland topp sex. Vi fokuserar på en match i taget. Jag försöker att göra så många mål som möjligt för att bidra till att hjälpa laget att vinna matcher. När slutspelet börjar måste vi hitta en ytterligare nivå i vårt spel för då blir det ännu hårdare spel och mindre utrymme att göra saker på. Men jag tycker att vi har mer att ge, säger Suomela.

Antti Suomela verkar knappt gå att stoppa den här säsongen. Totalt är han uppe på 63 poäng, varav 15 kom under februaris nio matcher. Med det var han ligans poängbäste spelare den gångna månaden. Av dessa 15 poäng var hela elva mål. Som jämförelse gjorde ligans näst bästa målskyttar under februari gjorde sex mål. Sumela nätade i sex av nio matcher och i fyra av dessa gjorde han två mål eller fler. Tre av Oskarshamnsstjärnans mål var dessutom matchavgörande, vilket var bäst i SHL tillsammans med HV71:s André Petersson.

Suomela tilldelas nu Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey.

– Jag vill ge pengarna till IK Oskarshamns dam- och flickverksamhet, som är på uppgång då många unga tjejer vill börja spela hockey i föreningen, säger Suomela.

Så röstade juryn
Antti Suomela, Oskarshamn, 23 p
Joni Ortio, HV71, 22 p
Emol Larmi, Växjö,  12 p
Marcus Sylvegård, Malmö, 9 p
Michael Kapla, Rögle, 9 p

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av:
Hans Abrahamsson (Sportbladet)
Johanna Dahlén (SportExpressen)
Mats Einarsson (Svenska Spel)J
Johan Hemlin (SHL)
Måns Karlsson (Hockeysverige)

Mer om Månadens spelare hittar du här.