LASSINANTTI HISTORISK NÄR LULEÅ NOLLADE VÄXJÖ
Publicerad: 2023-03-18
#LHFVLH
Luleå har kvitterat matchserien mot Växjö. Norrbottningarna vann en dramatisk match med 1-0. Vilket betyder att Joel Lassinantti höll sin 46:e SHL-nolla, inklusive slutspel. Med det är han bäst genom tiderna.

Luleå var på väg mot fem raka mållösa kvartsfinalperioder, men i slutet av mellanperioden satte Joonas Rask 1-0 till Luleå. Dessförinnan hade Luleå gjort en klart mycket bättre insats än i torsdags. Växjö fick inte alls lika mycket tryck framåt och i den andra perioden var det Luleå som hade de flesta och bästa chanserna.

Luleå fortsatte att imponera i den tredje perioden och Växjö hade svårt att skapa offensivt. Smålänningarna hade bara tre skott på mål i den tredje perioden.

Sagt om matchen

– Vi vågar hålla i pucken och vågar spela kontrollerat. De skapar inte så mycket. Det är så här vi vill spela, sa Luleås målvakt Joel Lassinantti till C More.

– En ganska dålig prestation. Vi har ingen push och fullföljer inte när vi ska. Luleå vinner kampen och det är frustrerande, sa Växjös tränare Jörgen Jönsson.

Se highlights här

I punktform

- Luleås första seger mot Växjö den här säsongen. Dessförinnan hade Lakers fem raka vinster.

- Joel Lassinantti räddade samtliga 13 skott. Han höll karriärens 46:e nolla (grundserie+slutspel). Vilket är en nolla mer än Stefan Liv och två fler än Fredrik Norrena.

- Joonas Rask sköt Luleå till kvartsfinal via sitt avgörande mål mot Oskarshamn och det var han som gjorde Luleås mål i dag.

- Pontus Själin (0+1) har gjort poäng i tre av fem slutspelsmatcher.

- Oscar Engsund hade mest speltid av samtliga spelare – 28:54.

- Det sköts totalt 29 skott på mål. Skottstatistiken blev 16-13 till Luleå.

Nästa match för Luleå: Växjö borta, måndagen den 20 mars

Nästa match för Växjö: Luleå hemma, måndagen den 20 mars

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners