Pontus Holmberg vinnare av Stefan Liv Memorial Trophy

18 maj 2021 20:10

Växjös Pontus Holmberg tilldelas priset som den mest värdefulle spelaren i slutspelet. Han har varit en grundpelare i hela slutspelet och kanske framförallt i finalserien där han öste in viktiga mål.


22-årige Pontus Holmberg var stark redan i SHL, men i slutspelet har han verkligen nått en ny nivå. Med företagsamhet och styrka och en stor portion mod och känsla för målskytte har han varit motorn i segermaskinen Växjö.

På 14 slutspelsmatcher gjorde han 14 poäng, sju mål och sju assist. Bara i finalseriens fem matcher satte han fem mål. Med sin prestation har han röstats fram till slutspelets mest värdefulla spelare.

Om Stefan Liv Memorial Trophy

Stefan Liv Memorial Trophy instiftades 2010 och delas årligen ut till den spelare som anses vara den mest värdefulla spelaren i slutspelet i SHL. Vinnaren utses av Sveriges ishockeyspelares centralorganisation, SICO och nytt för säsongen 20/21 är att priset delas ut tillsammans med SHL.

2013 döptes priset om från Slutspelets MVP, till Stefan Liv Memorial Trophy med följande motivering:

”Stefan Liv gjorde sig tidigt känd som en målvakt som presterade som allra bäst i viktiga matcher. Det kanske tydligaste minnet av denna förmåga är hans fantastiska finalserie mot Färjestad 2004, där han stod för en enastående bedrift då han höll otroliga fyra nollor och bar HV71 på sina axlar mot ett nytt SM guld. Det är få spelare i modern tid som kan matcha Stefans meritlista med guld i både OS och VM, men framförallt de tre SM guld som han vann med HV71. Det är svårt att prata om Stefan utan att nämna vilken fantastisk människa han var. Något som stod ut var hans enorma vinnarskalle och konsten att vara som bäst när det gällde som mest”.

Tidigare vinnare av Stefan Liv Memorial Trophy:

2010 – Johan Davidsson
2011 – Anders Bastiansen
2012 – Jakob Silfverberg
2013 – Oscar Lindberg
2014 – Joakim Lindström
2015 – Noah Welch
2016 – Johan Sundström
2017 – Simon Önerud
2018 – Elias Pettersson
2019 – Ryan Lasch
2020 – Vårdförbundet för dess medlemmarnas (pågående) insatser under pandemin