• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Bakom kulisserna - en matchdag i SHL:s situationsrum

11 mars 2019 16:00
Videoreportage

SHL:s situationsrum är inne på sin femte säsong och utvecklingen har nått långt. Ansvarig för rummet är Christer Lärking, som granskar allt som sker under en matchdag. Följ med honom in i hjärtat av situationsrummet och se hur det går till när bedömningarna görs i SHL-arenorna.


I fem års tid har SHL:s situationsrum existerat. Under lika lång tid har Christer Lärking varit ansvarig för rummet och under hans vakande ögon granskas allt som sker ute i arenorna. Fokus ligger på mål och disciplinära ärenden.

– Situationsrummet är uppdelat i två funktioner. En är videomåldömande, där vi tittar på och godkänner alla mål som görs, berättar Christer Lärking som pekar på vikten av att målbedömningarna görs noggrant.

– Det får ta tid för att det måste bli rätt.

Under de säsonger som situationsrummet funnits har utvecklingen hunnit nå långt. Lärking har varit med längs hela resan och han berättar om de tekniska hjälpmedel som finns tillgängliga. Trots långa och utmanande matchdagar trivs situationsrummets ansvarige alldeles utmärkt med sitt uppdrag.

– Jag älskar mitt jobb! Jag har varit domare i så många år ute på isen, när jag fick den här förfrågan om att ta hand om och utveckla situationsrummet tänkte jag att det var en chans som aldrig skulle komma tillbaka. Jag tog beslutet att vara med på den här resan och det har jag aldrig ångrat.