Veckans SHL – det hetaste från den gångna veckan

1 juni 2020 10:00
Veckans nyheter

Som vanligt inleder vi den nya veckan med att blicka tillbaka. Här går vi igenom de hetaste nyheterna från de sju senaste dagarna.


Rönnberg stannar till 2025

Roger Rönnberg och Frölunda har varit en bra kombination. Under Rönnbergs sju år i klubben har Frölunda vunnit två SM-guld samt fyra CHL-titlar. Nar har parterna kommit överens om ytterligare en förlängning och det nya avtalet gäller till 2025.

– Jag känner för Frölunda och brinner för att fortsätta den resa vi är på. Jag känner en oerhörd kraft i att få jobba i föreningen i ytterligare fem år. Vi vill vara bäst och vill hela tiden framåt. Frölunda tar fram det bästa ur mig, säger Roger Rönnberg till klubbens hemsida.

Tjeckisk spelare till Oskarshamn

Oskarshamn fortsätter att stärka upp sitt lag inför kommande säsong. Klubbens nionde nyförvärv inför säsongen 2020/21 är en tjeckisk forward vid namn Jan Ordos. 23-åringen har de nio senaste säsongerna tillhört tjeckiska Bili Tygri Liberec och den senaste säsongen var hans poängmässigt bästa som senior. Men nu väljer 23-åringen för första gången i karriären att lämna hemlandet och flytten går alltså till Oskarshamn.

– Jan är en väldigt snabb högerskytt, bra på att slå sin gubbe och bra runt målet. Han har legat runt 10–12 mål varje säsong och har ganska mycket erfarenhet trots sin ringa ålder. Han kommer till oss för att kunna ta nästa steg. Vi ser stor potential i honom. Det är en spännande kille som vi tror har en ljus framtid hos oss, säger Oskarshamns tränare Martin Filander till klubbens hemsida.

Ordos, som var med och vann tjeckiskt guld 2016, har skrivit på ett ettårskontrakt.

Back förlänger med Malmö

Adam Ollas Mattsson kom till Malmö inför förra säsongen och den 23-årige backen imponerade. Han gjorde tolv poäng och snittade näst mest speltid per match (20:09) i laget. Hans tidigare kontrakt gick ut efter kommande säsong, men redan nu har Malmö och Ollas Mattson kommit överens om en kontraktsförlängning som innebär att han blir kvar i klubben till våren 2022.

– Han var vår bästa back från jul och framåt och tog stora kliv under säsongen. Vi är dessutom övertygade om att han besitter ytterligare potential och kan utvecklas till en av ligans absolut främsta på sin position, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Spelare som lämnar SHL

Marcus Westfält hade ett år kvar på sitt kontrakt med Brynäs men nu står det klart att den 20-årige centern kommer att lämna Gävleklubben. Någon ny klubbadress är inte klar.

– Till 20/21 har vi gjort bedömningen att vi inte kan erbjuda en roll där han bär den istid han behöver för att ta nästa steg i sin utveckling hos Brynäs IF, och vi upplever heller inte att det gynnar vare sig Marcus eller klubben med en tredje utlåning, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

Linus Högberg, 21, har de senaste sex säsongerna spelat i Växjö och har på dessa gjort 181 SHL-matcher. Nu har den 21-årige backen skrivit kontrakt med Philadelphia Flyers, som draftade honom i den femte rundan 2016, som nummer 139 totalt.