• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Månadens spelare SHL i januari – Emil Bemström

16 februari 2019 10:30
Utmärkelse

SHL:s målkung och Djurgårdens succéspelare Emil Bemström är Månadens spelare i SHL för januari månad. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under föregående månad.


19-årigen Emil Bemström har minst sagt gjort succé i SHL den här säsongen hos sitt Djurgården. Skarpskytten leder skytteligan med sina 18 fullträffar och har på 36 matcher gjort 29 poäng. Hans fina säsong ledde också till landslagsdebut där han blev målskytt i debuten och avslutade turneringen med att ha gjort tre fullträffar. Inte illa med tanke på att talangen i fjol var hemmahörande i HockeyAllsvenskan hos Leksand och dessutom gjorde flertalet matcher i klubbens J20-lag.

Under januari var talangen poängbäst bland samtliga spelare i ligan med sex mål och sex assist på tio matcher. Detta får ses som extra imponerande med tanke på att han endast snittar drygt 13 minuter per match i istid.

– Vi vet alla hur det brukar bli. JVM-spelare som kommer hem från JVM. Trötta mentalt och fysiskt. Inte ett uns av höstens toppform i sikte. Emil Bemström struntade i den tesen och har fortsatt bomba in mål från sin älskade vänsterkant, säger jurymedlemen Petter Rönnqvist.

Här ser du vilka de andra finalisterna var.

Tidigare vinnare

December - Anton Wedin, Timrå
November - Joel Persson, Växjö
Oktober - Ryan Lasch, Frölunda
September - Jacob Josefson, Djurgården

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”. Han får 10 000 kronor som går till spelarens moderklubb för att främja ungdomsverksamheten.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.