• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan

Spelschemat för säsongen 2019/2020 är här!

9 maj 2019 11:00
Pressmeddelande

Lördagen den 14 september 2019 startar SHL säsongen 2019/2020. Fjorton klubbar ska spela 52 matcher i jakten på en plats i SM-slutspelet och en chans till att lyfta Le Mat-pokalen till skyarna. Nedan tar vi en närmare titt på kommande säsong.


Säsongen 2018/2019 är lagd till handlingarna med Frölunda Indians som svenska mästare för femte gången i klubbens historia. Nu blickar vi framåt mot kommande säsong och tar en titt i spelschemat för SHL 2019/2020. De regerande mästarna inleder sin jakt på ännu ett guld med att ställas mot Brynäs IF hemma i Scandinavium i ett riktigt klassikermöte. Finalisten Djurgården Hockey inleder även de på hemmaplan med möte mot Linköping HC. Säsongens första repris på SM-finalen spelas på Hovet den 24 oktober.

Två nya klubbar kommer SHL-publiken få stifta bekantskap med gentemot föregående säsong i Leksands IF och IK Oskarshamn. Dalaklubbens återkomst till SHL blir hemma i Tegera Arena mot Malmö Redhawks medan IK Oskarshamns debutmatch i Sveriges högsta serie sker på bortaplan mot Skellefteå AIK.

Övriga matcher i den första omgången är Färjestad BK mot Örebro Hockey i Löfbergs Arena, Luleå Hockey och Växjö Lakers i Coop Norrbotten Arena samt Rögle BK-HV71 från Catena Arena.

Under matchdag nummer två spelas också säsongens första Skånederby när Malmö Redhawks tar emot Rögle BK i Malmö Arena. Övriga tre derbyn mellan Skånes rivaler spelas 28 november (Catena Arena), 28 december (Malmö Arena) och 12 mars (Catena Arena). Dessutom får vi bevittna säsongens första nykomlingsmöte i omgång nummer två när IK Oskarshamn gästas av Leksands IF i Be-Ge Hockey Center.

De övriga fem matcherna i den andra omgången är; HV71-Frölunda Indians, Linköping HC-Brynäs IF, Örebro Hockey-Luleå Hockey, Skellefteå AIK-Färjestad BK och Växjö Lakers-Djurgården Hockey.

Säsongens första rivalmöte mellan Skellefteå AIK och Luleå Hockey spelas 22 oktober och de övriga tre 17 december, 11 februari och 12 mars.

Nytt för kommande säsong är att vi kommer att ha tre lag från Småland med i SHL i och med IK Oskarshamns intåg. 26 september ställs Växjö Lakers och IK Oskarshamn mot varandra i säsongens första smålandsderby. IK Oskarshamn och HV71 möts för första gången i SHL-sammanhang den 3 oktober och den första drabbningen mellan HV71 och Växjö Lakers är daterad till den 24 oktober i Kinnarps Arena.

I fjol var drygt hälften av alla omgångar fullmatade med sju matcher. Under kommande säsong är hela 38 av 52 omgångar innehållandes sju matcher och främst schemalagda på tisdagar, torsdagar, och lördagar. Noterbart är att de nio sista omgångarna är fulla och att SHL-säsongen avslutas tisdagen 12 mars.

Observera att spelschemat är med reservation för eventuella ändringar.

Se spelschemat för säsongen 2019/2020 i sin helhet här.