• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Leksands väg till SHL 2019/2020

6 april 2019 09:30
SHL

Efter två säsongers frånvaro är Leksands IF tillbaka i SHL. Genom att ha slutat fyra i HockeyAllsvenskan, vunnit slutspelsserien och sedan även efterföljande playoff mot AIK stod ärkerivalen Mora får dörren för tredje året i följd - och i årets upplaga fick Leksand sin efterlängtade revansch.


Efter att ha slutat på en 14:e-plats i SHL säsongen 2016/2017 stod Leksands IF inför att kämpa om sin existens i högstaserien. Ärkerivalen Mora stod för dörren i ett direktkval och tog också klivet upp efter 4-2 i matcher - och när antagonisterna ställdes mot varandra på nytt efterföljande säsong var det återigen Mora som fick jubla högst. Ett år senare, när Slaget om Siljan fick syna sin tredje raka upplaga, var det ombytta roller och Leksand fick sin efterlängtade revansch.

Oslagbara i slutspelsserien

Leksand har från HockeyAllsvenskan genomgått totalt tre steg på sin väg till SHL. I en jämn toppfight slutade dalalaget på en fjärdeplats efter 52 omgångar, vilket betydde att man klev in som det näst starkaste manskapet i den efterföljande slutspelsserien - tätt bakom Västerås.

Väl där gick laget igenom som oslagsbara och en playoff-serie med den HockeyAllsvenska finalförloraren AIK väntade i en matchserie bäst av tre. Roger Melins mannar behövde bara två matcher efter att först ha segrat på Hovet med uddamålet innan Tegera Arena fick bevittna en storsiffrig överkörning. Dalalaget vann med 7-2 inför hemmafansen och bokade således plats i direktkvalet till SHL 2019/2020 - där för tredje året i följd Mora väntade.

Med en rejäl revanschlusta och sin fina segerform i ryggen skulle Leksand få sin efterlängtade upprättelse mot antagonisten från norr. Laget fick bästa tänkbara start och gick upp till 2-0 i matcher innan Mora fick in en reducering - men därefter spikade Leksand igen. På fredagen, efter 4-1 i matcher, blev det klart att klassikerklubben återtar klivet upp till högstaserien efter två säsongerns frånvaro.