Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

24 februari 2020 10:00
Veckans nyheter

Vi har en fullspäckad vecka framför oss, med tre fulla SHL-omgångar. Innan vi blickar framåt ska vi som vanligt sammanfatta vad som har hänt sedan förra måndagen. Här är nyheterna, de snyggaste målen och läckraste prestationerna från den gångna veckan.


Målvakten till Schweiz

När Oskarshamn värvade Richard Bachman stod det klart att Fredrik Pettersson-Wentzel skulle lämna klubben. I början av förra veckan blev hans nya klubbadress klar: ZSC Lions, i den schweiziska ligan.

Trotjänare och back stannar i Luleå

Räknar man in både grundserie och slutspel är Karl Fabricius, 37, trea på listan över flest matcher i Luleå, 783 stycken – och fler ska det bli. Fabricius har sktivit på för en säsong till och den blir hans 19:e SHL-säsong i klubben.

Luleå har även förlängt kontraktet med backen Fredrik Styrman, 28. Han återvände till klubben inför den förra säongen, men den här säsongen har han på grund av skadeproblem bara spelat sju matcher. Styrman har förlängt kontraktet med två år.

Talangerna har skrivit kontrakt med Djurgården

17-årige William Eklund har den här säsongen snittat över en poäng per match i Djurgårdens J20-lag och framgången där har gett honom en chans att visa upp sig i SHL. Så här långt har han gjort 15 matcher med a-laget och nu har han skrivit på för två år med DIF.

Djurgården har även säkrat upp backen Simon Johansson, 20. På 31 matcher har den Minnesota Wild-draftade 20-åringen svarat för sju poäng. Det nya avtalet sträcker sig över kommande säsong.

Veckans...

...kryss: Daniel Muzito Bagenda, Örebro. Det där avslutet går inte att klaga på.

...straff: Lias Andersson, HV71. HV-centern visade prov på både kyla och fina handleder mot Malmö.

...hyllning: Oscar Sundh, HV71. Forwarden har spelat 500 matcher och fick välförtjänta hyllningar.

...liggande-spel: Samuel Fagemo, Frölunda. Efter en fin soloprestation revs Fagemo ned, men liggande satte han dit pucken.

...brutna svit: Leksand. Efter nio raka förluster fick dalalaget jubla när de i lördags besegrade Oskarshamn.

...passning: Konstantin Komarek, Luleå. Efer att ha letat och letat hittade Komarek till slut en lucka genom Linköpings box.

...lag: Skellefteå AIK. För andra veckan i rad tar västerbottningarna tre raka segrar. Åtta poäng på tre matcher blev det den gångna veckan för Skellefteå.

...poängkung: Kodie Curran, Rögle. Den offensivt skicklige backen fortsätter att producera. På veckans matcher snittade han två poäng per match, vilket alltså betyder sex poäng (0+6) på tre matcher.

...hattrick: Ted Brithén, Rögle. Röglestjärnan satte tre mål när Rögle besegrade Leksand i tisdags.

...boxplay-mål: Karl Fabricius, Luleå: Luleåveteranen tackade för det nya kontraktet med ett snyggt mål mot Linköping.

...klappklapp-spel: Färjestad. FBK visar varför de gör mest mål i ligan.

...soloprestation: Petter Emanuelsson, Luleå. Först tog han ett varv i Färjestadszonen och sedan satte han pucken snyggt i krysset.