• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep

Finalisterna i kategorin Årets Rookie i SHL Awards 2018

16 april 2018 11:00
SHL Awards

SHL 2017/2018 är färdigspelad och säsongen har bjudit på storartade prestationer på många håll. De främsta profilerna i ligan kommer att prisas i SHL Awards i C More och TV12 den 30 april. Här är juryns tre finalister till Årets Rookie.


Rasmus Dahlin, Frölunda Indians

Förra säsongen spelade Lidköpingsfostrade Rasmus Dahlin 26 matcher i SHL med Frölunda, och svarade för ett mål och två assist. Denna säsong har den offensiva backen svarat för 20 poäng på 41 matcher - sju mål och tretton assist.

Dahlins fina säsong gav honom dessutom chansen att få respresentera Sverige och Tre Kronor i både OS och Euro Hockey Tour. 17-åringen var dessutom en given pjäs i JVM och Juniorkronorna i Buffalo. Stortalangen står inför en spännande NHL-draft i juni, där den unge backen förutspås gå högt.

Joel Persson, Växjö Lakers

Joel Persson tog ett stort kliv inför säsongen efter att ha representerat Kristianstads IK i Division 1 säsongen innan. 24-åringen presenterade sig direkt för Växjöfansen i Vida Arena genom att göra karriärens första SHL-mål i premiären mot Brynäs.

Persson har under säsongen varit en viktig kugge i Växjös powerplay, han svarade för 34 poäng och 24 av dem kom i numerärt överläge. Backen snittade näst mest istid i powerplay hos smålänningarna och var den som svarade för flest assist i den spelformen - 20 assist.

Elias Pettersson, Växjö Lakers

Elias Pettersson kom till Växjö inför denna säsong efter att förra säsongen respresenterat Timrå i HockeyAllsvenskan. 19-åringen draftades som femma av Vancouver Canucks i NHL-draften i juni 2017.

Petterssons första SHL-säsong var en poängrik sådan, där han noterades för tre assist i sina tre första SHL-matcher. Efter 52 spelade omgångar stod det klart att 19-åringen vann SHL:s poängliga med 56 poäng, och hamnade tvåa i skytteligan med sina 24 fullträffar.

I seriens näst sista match den 8 mars blev Elias Pettersson historisk, när han med sina fyra poäng mot Malmö slog Kenta Nilssons rekord som främste junior i SHL. Forwarden representerade även han Juniorkronorna i Buffalo.