• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans lineup från SHL.se!

28 januari 2019 13:00
Alla spelarbilder på veckans lineup på en bakgrund av is.
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck i de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalen - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Cristopher Nihlstorp, Malmö (1)

Malmös burväktare Christopher Nihlstorp fick chansen för första gången sedan nyår mellan stolparna. Detta i en tuff bortamatch mot Djurgården. Vad Nohlstorp gjorde? Briljerade fullständigt där han stod på huvudet och bjöd på den ena svettiga räddningen efter den andra. Totalt motade han 45 skott och var en stor bidragande faktor till att Malmö knep alla tre poäng på Hovet.

Backar

Jonathan Pudas, Skellefteå (1)

Skellefteå har som lag vaknat till liv, och en bidragande orsak till detta är det mer stabila defensiva spelet. Generalen där bak har varit Jonathan Pudas som stått för ett högklassiskt backspel. Dessutom bidrar han framåt. I derbyt mot Luleå stod han för det matchavgörande målet och i upphämtningen mot Örebro i lördags var han självklart på isen när upplösningen kom i matchens slutsekunder.

Mikko Lehtonen, HV71 (1)

Han gör kanske inte mest väsen av sig, men Mikko Lehtonen har varit en oerhört stark defensiv klippa för HV71. Lehtonen sväljer mängder med istid och tackar för förtroendet med att göra ytterst få misstag. Han städar upp i egen zon, startar upp farliga anfall och är inte rädd att följa med upp i anfallen.

Forwards

Oscar Möller, Skellefteå (1)

Det är svårt att inte ta med Oscar Möller denna vecka. I lördags var han hela Västerbottens idol när han med 0.3 sekunder kvar av matchen kvitterade mot Örebro. Jublet i Skellefteå Kraft Arena han knappt klinga ut innan Möller sedan bombade in avgörande 3-2 i förlängningen.

Niklas Olausson, Luleå (2)

Tre gånger har Niklas Olausson stått som matchvinnare för sitt Luleå. Samtliga gånger mot Rögle. I lördags var det dags igen när han i förlängningen petade in 2-3 för sitt lag. Olausson nöjde sig dock inte med det, utan bjöd dessutom på två assist i matchen där han alltså var inblandad i samtliga tre mål.

Emil Bemström, Djurgården (1)

Djurgårdens rookie Emil Bemström fortsätter att leverera och rycker nu en aning i skytteligan. I lördags mot Frölunda blev det ett mål och en assist, och Bemström verkar inte veta vad formsvacka är. 17 mål har det blivit totalt, och frågan är vad det kommer sluta på för Bemström?

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger som spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.